Gombos Zsolt vezetőedző értékelése a tavaszi szezon eddigi mérkőzéseiről!

2018-04-04 Off By Németh Ferenc

Értékelés:
Nagykanizsa-Gellénháza
Csesztreg-Nagykanizsa
Nagykanizsa-Zalaszentgrót
Nagykanizsa-Lendva
Részletekért kattintson a bővebben gombra.

Vereséggel kezdtük a tavaszt, sajnos hazai pályán pont nélkül maradtunk a Teskánddal szemben.
A mérkőzés után értékeltem, amelyben elmondtam, hogy nagyon csalódott vagyok a csapat hozzáállásával, de hangsúlyoztam azt a tényt, hogy a támadásépítéssel, befejezésekkel még nem foglalkoztunk annyit, mint az elvárható lett volna. Ennek fő oka az volt, hogy hogy elsősorban a Békéscsaba elleni MK párharcra készültünk, ezért a súlypont a megfelelő kondíció megszerzése mellett a védekezésen és a kontrajátékon volt.
Egy szervezett, mélyen, tömören védekező csapat ellen legtöbb lehetőség a széleken adódik, valamint átlövéssel kell próbálkoznunk. A Teskánd elleni mérkőzésen számtalanszor a védelem mögé kerültünk a széleken, de vagy a beadások voltak pontatlanok, vagy nem a megfelelő területre érkeztek a támadók. Volt amikor mindkettő megvalósult, de a remek formában lévő teskándi kapus bravúrral hárított. Átlövéseink pedig nem voltak. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, de nem volt meg az a tűz a csapatban, amire minden mérkőzésen szükség van és kontrákból kaptunk két gól.
Aki tényleg ismer tudja, hogy kritikus és maximalista vagyok a csapatommal és saját magammal szemben is.
Az a fair a csapattal és az egyesülettel szemben, hogy ha elmarasztalom a csapatomat, akkor ha elégedett vagyok kiállok mellettük.

Következett az Olajmunkás elleni hazai mérkőzés szintén zord időben, műfüvön.
Gellénháza ellen még nem nyertünk hazai környezetben bajnokin, amióta én irányítom a csapatot. A forgatókönyv úgy alakult, mint az előző mérkőzésen. Mi domináltunk, birtokoltuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki, de a kiváló formában védő Cseresnyés Alex hárított. A kihagyott ziccerek megbosszulták magát és a félidő előtt kaptunk egy elkerülhető gólt, ahol több védő is hibázott. Második félidőben egy átlövéssel és egy jogos büntetővel megfordítottuk a mérkőzést. Fontos győzelmet aratott a csapat, amely ezen a mérkőzésen rendkívül motivált volt.

Következett a Csesztreg elleni bajnoki idegenben. A csapatomat nem zavarták meg az előzmények, csak a mérkőzésre és a játékra koncentráltak és idegenben 6:0-ra győzni tudtunk. Itt már pontosak voltak a beadások, érkezések, a kidolgozott akciókat nagyrészt eredményesen tudtuk befejezni. A fiúk élvezték a játékot és azt, hogy végre jó minőségű füves pályán játszhattak.
A következő pár sorom azoknak címezném ,akik nem nézték a mérkőzést, csak az eredményt és a tudósítást olvasták.
Közel 3-4 hete a támadásépítés, áttörés, befejezésen van a középpontban, ez érezhető is volt ezen a mérkőzésen.
A Zalaszentgrót elleni hazai bajnoki mérkőzésen kidolgozott akciókból sikerült 7 gólt szerezni, érezhető, látható a támadójátékunk javulása.
Közönségszórakoztató mérkőzésen, jó egyéni és csapatteljesítménnyel, magabiztos játékkal szolgáltunk rá erre a győzelemre.
Örülünk, hogy Márton Andris egy edzésen történt vállsérüléséből felépülve ismét pályára léphetett. László Áron saját nevelésű kapusunk nem azzal hívta fel a nézők figyelmét magára, hogy ezen a mérkőzésen nem állították ki ( a Becsehely elleni kiállítása jogtalan volt ), hanem a két bravúros védésével.

A tegnapi Lendva elleni mérkőzés elérte célját. Határozottan, bátran, elszántan játszott a csapat. Az ellenfél egy remek játékerőt képviselő csapat. Megtapasztaltuk, mert nyáron Lendván 5:0-ra kaptunk ki. A játékosok betartották a taktikai utasításokat, fegyelmezetten, elszántan játszottak. Két remek akciógólt sikerült szereznünk az első félidőben. A második játékrészben szinte végig a mi térfelünkön volt a labda, de így is volt két lehetőségünk kontrából, amikor a támadó egyedül vezethette a kapusra a labdát.
Olvastam, hogy a tartalékos Lendva ellen szereztünk fontos győzelmet. Kíváncsiságból utánanéztem, hogy ez mit jelent. 🙂
Büszke vagyok most is a csapatra. Sűrű lesz a program, hétvégén Zalalövőre megyünk, ahol még pontot sem szereztünk az elmúlt két szezonban, majd következik hazai pályán a Csács elleni mérkőzés.
A Magyar Amatőr Kupa döntőjére április 26-án 17:00-kor kerül sor a Hidegkuti Nándor (MTK) stadionban!
Köszönjük a szurkolóknak, hogy hétről-hétre kíváncsiak ránk, szurkolnak nekünk.

Gombos Zsolt
Nagykanizsa