Döntetlen Pápán

2019-04-16 Off By Németh Ferenc

2019.04.14-én Vasárnap a 23. fordulóban Pápán folytatta csapatunk a bajnokságot 16:00 órakor.

A múlt hét elején a pápai csapatnál teljes szakmai stáb váltás volt, így egy motivált,bizonyítani vágyó Pápa ellen lépett pályára az FC Nagykanizsa.

A mérkőzés első helyzetét a Pápa tudta kidolgozni, de csak a kapufáig jutottak. A 22. percben egy szép támadásnak köszönhetően Pál Dávid indult meg a pálya jobb szélén és laposan Lőrincz Bencének gurított és a felpörgetett labdát vágta a kapu baloldalába 0-1.
3 perccel később szögletet rúghatott csapatunk, Béli és Horváth D. révén, a tökéletes szögletre a születésnapos Kovács György érkezett és a kapu bal oldalába fejelt. 0-2.

A második félidőben a pápai csapat feljebb kapcsolt ennek köszönhetőn az 59. percben sikerült a szépíteniük 1-2. Ez után csapatunk összekapta magát, remek kontrákat vezettünk, de sajnos a kapu előtt rossz megoldásokat hoztunk, vagy a pápai kapus védett. A 75. percben szintén az egyik támadásunkat nem tudtuk befejezni, ennek köszönhetően a Pápa kontrát tudott indítani a pálya bal oldalán. A büntetőt területen belül Szabó csúszott a labdára, de a rutinos pápai játékos színészkedéséért a tizenegyespontra mutatott a játékvezető, amit értékesítettek 2-2.
A mérkőzés vége felé még csapatunknak volt egy óriási helyzete, Lőrincz adta be a labdát Kovácsnak, aki a kapu bal alsó sarkába fejelt, de a kapus szép mozdulattal lábbal kirúgta a labdát.

Csapatunk 30 ponttal a 6. helyen áll az NBIII. Nyugati Csoportban!