Döntetlen Horvátországban

2019-07-14 Off By Németh Ferenc

2019.07.13-n Szombaton Medjimurje Cakovec (horvát II. liga) csapatával mérkőztünk meg 18:00 órás kezdettel. Az első félidő kezdője: Borsi B., Pál D.,Major M., Szabó B., Ekker M., Béli M., Kovács Gy., Szegleti G., Hampuk Á., Lőrincz B., Vittman Á.. kezdő tizenegy lépett a pályára. Mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, a hazai csapat inkább beadásból próbálkozott, de a lecsorgó labdák elkerülték a kaput. Csapatunk első próbálkozásnál Vittman gurított vissza Lőrincznek, de lövését a védők blokkolták. Nem sokkal később Kovács Gy. fejelt nem sokkal a kapu mellé. Az első félidő talán legnagyobb helyzete Hampuk előtt adódott. Friss igazolásunk labdát szerzett a fél pályánál és azonnal kapura küldte a labdát, de a hazai kapus jól olvasta a játékot, így megfogta az emelést.

A második félidőben Barna László frissített csapatunkon. Vittman helyére a próbázó Herzsenyák Áron érkezett, Lőrincz helyére Simonfalvi, Kovács helyére pedig Kretz Bálint érkezett. A második félidőben az ellenfél is lecserélte szinte teljes csapatát. Inkább mi uraltuk a játékot, így az első nagy ziccer Herzsenyák előtt adódott. Szegleti adta be a labdát bal oldalról Herzsenyáknak, aki ballal tette a labdát kapura, de a kapus bravúrral szögletre ütötte a labdát. A 60. percben a fiatalok is megkapták a lehetőséget Barna Lászlótól, Hampuk helyére érkezett Bagó Benedek, Pált Fadgyas Roland váltotta és Béli helyére Horváth Márk lépett pályára.
A mérkőzés 85. percében Simonfalvit buktatták a tizenhatoson belül és a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott, de Major lövését kivédte a kapus, így maradt a 0-0-ás végeredmény.
Legközelebb szerdán 18:00 órakor a Szentlőrinc csapata ellen lépünk pályára az Olajbányász Stadionban!

Fotó Polgár László