Győztes bajnoki főpróbát tartott U19-es csapatunk Szombathelyen a Lurkó FC vendégeként!

2022-02-14 Off By Németh Ferenc

Jól sikerült a bajnoki főpróbánk, hiszen egy kimondottan küzdelmes és jó mérkőzésen az erős játékerőt képviselő Lurkó FC otthonában tudott nyerni U19-es csapatunk. Természetesen nem az eredmény volt az elsődleges szempont, hanem hogy hosszú idő után minden játékosnak 90 perces terhelést tudtunk adni, így megfelelő állapotban várhatjuk a nagyon nehéznek ígérkező Szekszárd elleni idegenbeli bajnoki nyitányt. Azonos időben tudott játszani U17-es csapatunk is, amelyben a sok több U16-os játékos is szerepet kapott, ők 2-0-s vereséget szenvedtek egy szintén, a felkészülést tekintve nagyon hasznos mérkőzésen!

Edzőmérkőzések eredményei:

Lurkó FC U19 – FC Nagykanizsa U19 0-1

Lurkó FC U17 – FC Nagykanizsa U17 2-0

Az edzőmérkőzésen nem szerepelt a felnőtt csapatunk bajnoki mérkőzésen kispadon ülő négy utánpótlás korú játékosunk, akik közül Farkas Roland pályára is lépett az NB3-as mérkőzésen.

Németh István U19-es vezetőedző értékel: A mérkőzésen végig nagyon fegyelmezetten és koncentráltan játszott a csapatom, ami elsődleges cél is volt a mai mérkőzésen. Játékban többet várok, hiszen pontatlanság, ezáltal sok labdavesztés jellemezte a játékunkat, és igazából a megfelelő számú helyzetet sem tudtunk kialakítani, gólunkat is pontrúgásból szereztük. Ebben mindenképpen előre kell lépnünk. Annak örülök, hogy végig fegyelmezetten játszott a csapatom, bízom benne, hogy sérült és beteg játékosaink is hamarosan újra tudnak csatlakozni hozzánk, így bárki ellen minőségi játékot tudunk majd nyújtani.

Mutter Attila U17-es vezetőedző értékel: Egy jó ellenfél ellen egy nagyon hasznos és kiegyenlített mérkőzést játszottunk. Sajnos a csapatom mezőnybe sok hibával játszott, kevés gólhelyzetet tudtunk kialakítani, míg az ellenfelünk jóval határozottabb és hatékonyabb volt. A csapatban sok U16-os korosztályú játékos szerepelt, a hozzáállással maximálisan elégedett vagyok, a hibákat pedig kijavítjuk a tavaszi rajtig.

#fcnagykanizsa#utánpótlás#hajrákanizsaifoci#