Ajkáról hoztuk el a 3 pontot!

2022-09-22 Off By Németh Ferenc

Szombaton egy villanyfényes mérkőzés várt ránk 18:00 órakor Ajkán. Nem ígérkezett  könnyű találkozónak, hisz tapasztalataink nem voltak jók.

Benedek József vezetőedző:

Egy keményen futballozó masszív csapat várt ránk, kevés gyűjtött ponttal.

Beigazolódott sejtésünk. Jól kezdtük a játékot, kellőképpen kezdeményezőek voltunk. A félpályától viszont egy erős agresszív védekezéssel találkoztunk. Uraltuk a játékot. A hazaiak kontra támadásokra rendezkedtek be. Előre vágott labdáikat rendre jól hatástalanítottuk, így veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Harcmodorukra néhol a durvaság volt jellemző. Igaz így elérték céljukat, hisz ritkán kerültünk helyzetbe. Ment a küzdelem a tizenhatosunk előtt. A 43. percben egy kapu előtti kavarodásból a lepattanót Németh P. rúgta a léc alá 1:0. Kellett a gól, hogy kicsit az indulatok lenyugodjanak. Így fordultunk a második játékrészre.

A játék képe semmit nem változott. Irányítottunk, jól tartottuk a labdát. Míg a hazaiak tördelték a játékot. E közben sűrűn kellett kapkodni a lábainkat, hogy elkerüljük a sérüléseket. Voltak helyzeteink, ha nem is sok, sőt kapufánk is. De az eredmény maradt 1:0.

Még ha az eredmény kissé “farfekvésesnek “is látszik, a munka, a küzdelem, az akarat benne volt.

Gratulálok a csapatnak. Nagyot küzdöttek a lányok! Ez egy másik dimenziója volt a labdarúgásnak, de ebben is keményen, és eredményesen helytálltunk.

Ez jó volt!

Női NBII. Nyugati csoport 4. forduló FC Ajka – FC Nagykanizsa 0-1 (0-1)

Összeállítás: Andor T., Molnár R., Gergelics C., Farkas Cs., Németh P., Szollár B., Sóstai L., Szokol D. (Balassa D.), Szabó Zs., Nagy-Fáró D., Köröcz B.

Kispad: László Zs., Pintér D.

Gólszerző: Németh P.