Első vereség a bajnokságban!

2022-09-27 Off By Németh Ferenc

Jelenleg még riválisnak mondható ellenfélre készültünk a hétvégén. Az Azul Verde SC. együttese volt a vendégünk.

Benedek József vezetőedző:

Amit tudni lehetett róluk az az, hogy nagyon fegyelmezetten és jól védekeznek, valamint, hogy veszélyesen kontráznak. Erre építik játékukat. Elsődleges tervünk az volt, hogy egyéni akciókkal, áttörésekkel, valamint átlövésekkel próbálunk fogást találni rajtuk.

Ezzel ellentétben az első 15-20 perc azzal telt, hogy egyáltalán felvegyük a  ritmust, hogy “képben” legyünk. A 25. percben rosszul védekeztünk le egy támadást, és máris a vendégcsapat javára 1:0. Erre gyorsan tudtunk reagálni Köröcz B. révén egy távoli találattal 1:1. Úgy tűnt megérkeztünk a játékba, de hamar letörte kedvünket további két vendég találat. Így 1:3-mal mentünk pihenni.

A második játékrészt koncentráltabban, kompaktabban kezdtük. Tudtuk játszani amit elterveztünk, de sajnos hiába a néhol “szép játék”, ha eredménytelen. Mennünk kellett az eredmény után, ez pedig azzal járt, hogy hátul fellazultunk. Ezt ki is használta ellenfelünk és tovább növelte előnyét. Hozzá tartozik, hogy némely gólban hathatós segítséget nyújtottunk számukra. A vége 1:6. Súlyosnak mondható vereség!

Azt kell mondjam adtunk egy félidőnyi előnyt, amit már nem tudtunk kompenzálni. Hiába játszottunk a második játékrészben jobban, egyéni hibáinkból, szórványos kontráikból megéltek vendégeink.

Azért fájó a vereség mert ennél az eredménynél jobb csapat vagyunk. De hát most így esett. A kapott gólok száma nem tükrözi a két csapat játéka közti különbséget. De ez már csak tavasszal derül ki.

Női NB II. Nyugati csoport 5. forduló FC Nagykanizsa – Azul Verde SC 1-6 (1-3)

Összeállítás: Andor T., Molnár R., Gergelics C., Farkas Cs., Németh P.(Balassa D.), Szollár B., Sóstai L., Szabó Zs., Nagy-Fáró D., Vizi Sz.(Szeibert N.), Köröcz B.

Kispad: László Zs., Szokol D., Pintér D.

Gólszerző: Köröcz B.