Magabiztosan, 7 gólt rúgva vertük a ZTE II-t

2024-02-01 Off By Németh Ferenc

Harmadik felkészülési mérkőzését is megnyerte csapatunk, szinte lemásolva a két gárda tavaly februári bajnokiját. A felkészülés csúcsterhelését kapják a héten a srácok, a két edzőmeccs mellett. A mai kezdőnk a következő volt:

Haála – Szabó, Szanyi, Bence, Varga – Godzsajev, Szilágyi, Szökrönyös – János, Major, Sági
Cseresor: Kálovits, Kovalovszki, Zsemlye, Lőrincz, Horváth K., Pintér
Első gólunkat új centerigazolásunk, Major Ernő szerzete. Szanyi felpasszából Sági ment el jól a szélen, centerezésére pedig jól érkezett Major. A mérkőzésen minden olyan szituációból sikerült gólt szereznünk, ami komoly fegyvere a csapatnak, így szabadrúgásból, állított szituációk után, nagy bedobást követően és kontrákból is. A szabadot ezúttal Szabó Patrik értékesítette, megszerezve második gólunkat. Ezt a szép találatot, kevésbé szép minőségben, de videón is láthatják. A nagy bedobás természetesen a specialistához, Szanyihoz köthető, aki a védőtársát Bencét találta meg, ő pedig fejjel vette be a kék-fehérek kapuját.
A szünet után is hasonló forgatókönyvet láthattunk, némileg több kimaradt hazai helyzet mellett. A 4-0-ás állást Zsemlye alakította ki, szintén fejes góllal, csapatkapitányunk, Kovalovszki Máté beadását követően. Zsemlyének ez volt az első gólja piros-kékben. A következő 5 percben volt néhány lehetősége a zalaegerszegi fiataloknak, ebből egy védelmi megingást megbüntetett a 2007-es születésű Zsiga Patrik.
A legutóbbi szezon gólkirályának, Lőrincz Bencének több nagy lehetősége is adódott a meccsen, ebből kettőt használt ki. Előbb Pintértől kapott kiváló ütemű felpasszt, majd lőtt higgadtan a kapuba. Aztán ismét Kovalovszki beadása volt pontos, amit a 2022-2023-as szezont 29 góllal záró Lőrincz fejjel fejezett be.
Az utolsó gólt a 70. perc tájékán visszaálló János Norbert szerezte. Egy hibátlan kontraakció végén Pintér találta meg jó labdával a székely támadót, aki kilőtte az alsót, kialakítva a 7-1-es végeredményt.
A meccset követően Gombos Zsolt elmondta, gratulált a csapatának, hiszen egy rendkívül kemény hétnek vannak a közepén, ráadásul ezekben a napokban a támadásvezetést és a befejetést gyakorolták leginkább, s ezekből több jó megoldást lehetett látni a találkozón. A második félidőben ugyan védekezésben látott hiányosságokat, de összegezve elmondható, hogy elégedett, hiszen egy jó csapatot vertünk meg magabiztos különbséggel.
Köszönjünk szurkolóinknak, hogy a korai meccskezdés ellenére is ilyen szép számban jöttek ki buzdítani a csapatot. Kérjük, tegyenek így szombaton is, akkor délben fogadjuk az NB III. Észak-nyugati csoportjának sereghajtóját, a Csornát.