Legutóbb a bronzérmet, most a győzelmet ünnepelhettük Balatonfüreden

2024-02-10 Off By Németh Ferenc

A következő kezdő futott ki a pályára Balatonfüreden:

Kálovits H. – Szabó P., Kovalovszki M., Szanyi K., Varga D. – Pintér D., Szilágyi A., Kondor K – Szökrönyös D., Major E., János N.

Cseresor: Haála K., Józsa Á., Zsemlye B., Bence Sz., Godzsajev T., Sági M., Winkler A.

Ami a keretet illeti, legfiatalabb játékosunk, Horváth Kornél ma az utánpótlásban szerepelt, míg Lőrincz Bence a meccs előtt jelezte, némi fájdalmat érez, így kihagyta a találkozót. Kornél azonban így is jó napot zárt, hiszen az U19-es csapattal 5-1-re verték a kiskanizsai felnőtt gárdát, ráadásul középpályásunk gólt is lőtt.

Az FC Nagykanizsa és a Füred legutóbb egy csoportban szerepelt és emlékezetes meccset vívott. Akkor Balatonfüreden zárták a felek a szezont, 3-2 nyertünk, a harmadik gólunkat az utolsó percben szerezte János Norbi. A találkozó után vehette át a kanizsai csapat a harmadik helyért járó bronzérmet és serleget. Ezt követően együtt ünnepelt a gárda a szurkolóival a füredi pályán. Volt is ok az örömre, hiszen a bronz mellett az FC Nagykanizsa adta a Nyugati csoport gólkirályát Lőrincz Bence személyében, valamint minden nemzeti bajnokságot figyelembe véve mi szereztük a legtöbb gólt a szezonban, szám szerint 105-öt.

Már az első félidőben kirajzolódott, hogy ezen a mai meccsen nem lesz 5 gól. Egy küzdelmes mérkőzést láthattak a nézők és mindkét csapaton érezhető volt az erős terhelés, sok volt a pontatlanság. A hazaiak új edzővel, Preisinger Sándorral készülnek, a korábbi ötször válogatott játékos nem mellesleg Gombos Zsolt jó barátja. Talán ez a presztízs is érezhető volt, hiszen szikrázóan kemény, férfias küzdelem zajlott a pályán. E kapcsán Gombos mester kiemelte, örült ennek, hiszen pont a párharcok voltak a fókuszban a heti edzésmunkában és büszke is volt a csapatára, hiszen határozottan beleálltak ebbe a stílusba. Mind a hazaiak, mind előttünk adódott egy-egy lehetőség, de az első 45 percben érintetlenek maradtak a kapuk.

A szünet után mi jöttünk ki jobban a pályára és mind labdabirtoklásban, mind a kialakított helyzeteket tekintve egyértelmű fölénybe kerültük. Az utóbbi hetekben kimagasló formát mutató Szilágyi Adrián ma is hozta magát, hiszen két gyönyörű gólt szerzett. Egyszer egy szép kényszerítő után, 18 méterről vette be a Balaton-partiak kapuját, egyszer pedig Winkler találta meg egy tűpontos labdával, amit Golyó ki is használt.

Ahogy azt a meccs után Gombos Zsolt hangsúlyozta: nagyon elégedett, hiszen a felkészülés legkeményebb két hetén van túl a gárda és minden meccsén győzni tudott, ráadásul ma egy kifejezetten jó csapat ellen, így kijelenthető, hogy jó úton járunk. Az külön pozitívum, hogy ezúttal gólt sem kapott a Kanizsa. Folytatás jövő szombaton Szombathelyen, az NB III-ban szereplő Haladás VSE ellen.