Lőrincz tripla, 4-2-re vertük a Fehérvár II-t 

2024-04-28 Off By Németh Ferenc

Az már Dunaföldváron eldőlt, hogy 2 alapemberére nem számíthat Gombos Zsolt, hiszen Kovalovszki Máté és Pintèr Dániel is összegyűjtötte a sárgáit, így ki kellett hagyniuk a fehérváriak elleni párharcot.

A kezdőnk így a következő volt: Kálovits H., -Szabó P., Szanyi K., Zsemle B., Varga D.- Bence Sz., Szökrönyös D., Godzsajev T. – Szilágyi A., Major E., Lőrincz B.

A találkozó jó iramban kezdődött és kellő hazai dominanciával. Az már az első percben érezhető volt, hogy az NB I-es kerethez tartozó Simut nem bír Lőrincz Bencével, ám a kezdeti lehetőségek kimaradtak. A másik oldalon főleg Csepregi cselei és elfutásai voltak veszélyesek, a fiatal szélsővel alaposan meggyűlt a baja Szabó Patriknak. A 33. percben azonban Szilágyi buktatása után, éppen Szabó volt szemfüles. A szélső védőnk gyorsan elvégezte a szabadrúgást, így Lőrincz Bence került ziccerbe, amit ki is használt.

Nem tört azonban meg a Fehérvár, és mezőnyben egyenlő partnere maradt csapatunknak. Sőt, a 42. percben Bencét látta szabálytalannak a játékvezető, aki egy beívelés után rántotta le a fehérvári támadót. A büntetőt Molnár Csaba értékesítette, ezzel 1-1-el vonultak öltözőbe a csapatok.

A szünetben kettőt cserélt Gombos Zsolt, beállt Kondor és Hajnal. A kettős változtatás, akárcsak Dunaföldváron, most is döntő faktor volt. Bátran kezdtek ugyan a Vidi fiataljai, de az 50. percben Varga beadását bravúros fejessel juttatta Kondor a vendégek kapujába. 2-1 után nem engedett a szorításon csapatunk és jött is 6 perccel később a harmadik gól: akkor Szilágyi ugratta ki Lőrinczet, aki Polényi mellett lőtte el a labdát Rockov hálójába. 3 perccel később Polényi és Kondor megint főszereplők lettek – egy rosszul hátratett labdára csapott le a kanizsai támadó, akit már csak szabálytalanul tudott megállítani, ziccerben, a fehérváriak rutinos védője, amiért villant is a piros. Újabb 6 perccel később ki is használta a fórt a Kanizsa: Hajnal a saját térfelén vette észre a kilépő házi gólkirályt, aki meglőtte harmadik gólját is, ami már a 17. volt Lőrincznek, amivel fellépett a Dél-nyugati csoport góllövőlistájának második helyére.

4-1 után leült a meccs és a kényelmes tempót meg is büntette Kovács Patrik, aki 4-2-re kozmetikázta az eredményt. A hátrelévő szűk 15 percben több lehetősége is volt még csapatunknak, de azok kimaradtak, így 4-2 lett a vége. A Kaposvár 3-3-at játszott Iváncsán, a Dunaföldvár pedig kikapott a Paks II-től, így 4, valamint 5 pontos előnnyel fordulunk a bajnokság hajrájára.

Gombos Zsolt a meccs után kiemelte Lőrincz Bence teljesítményét, aki extra produkciót mutatott a mai meccsen és igazi vezére volt a csapatnak. Mellette a cserejátékosok is jól szálltak be, és a hozzáállás is fontos és döntő szempont volt. Vezetőedzőnk szerint az első félidőben valóban voltak hiányosságok, de a második játékrész jól nézett ki, csak azt sajnálja, hogy emberelőnyben gólt kaptunk.

Folytatás egy hét múlva, ismét itthon, akkor a Paks II. érkezik az Olajbányász-stadionba.