Újabb lépés a bronz felé 

2024-05-05 Off By Németh Ferenc

A két csapat legutóbbi mérkőzésén 10 gól esett, így várható volt, hogy a mai találkozón is inkább a támadásokra helyeződik a nagyobb hangsúly, ami aztán be is igazolódott.

A kezdőnk a következő volt:

Kálovits H. – Kovalovszki M., Szanyi K., Zsemlye B., Varga D.- Godzsajev T., Pintèr D., Szökrönyös D. – Szilágyi A. Kondor K., Lőrincz B.

Jó tempóban indult a meccs, két kisebb kanizsai lehetőség is adódott az első percekben. A vendégeknek sem kellett azonban sokat várni veszélyes akcióra, sőt, egy alkalommal Marosi lövését nagy bravúrral védte lábbal Kálovits. Az első fél óra végén aztán egy állított szituáció után szereztünk vezetést. Szökrönyös szögletére Lőrincz reagált leggyorsabban és vette be Borsos kapuját. A vezető gól után ment előre a Paks és főleg Pesti megoldásaiban, valamint Marosi kiugrásaiban volt bent a gól, de az állás nem változott a szünetig.

A szünetben mind a két mester cserélt, Gombos Zsolt Szabó Patrikot hozta be Pintér helyére, míg a paksiaknál a védelemből Ádám Dominikot hozta le a mai találkozón irányító Pámer Krisztián. A második játékrész hasonló képpel indult, a Kanizsa főleg Varga és Lőrincz elfutásai után tudott veszélyeztetni. Lőrincz egyszer Kovalovszkit, egyszer pedig Vargát próbálta megjátszani a visszatett labdákkal, de gólt egyik akció sem hozott. Nem úgy 60. percben Varga Doma beadása. Szélső védőnk Godzsajev passzából ment el, majd Lőrinczet vette észre, akinek a fejese a kapufa segítségével jutott be Borsos hálójába. 2-0 után azt hitte a szép számú publikum, hogy kicsit nyugodtabb folytatás következik, végül azonban nem így történt. A 66. minutumban egy szerencsétlen szituációban Varga kezére pattant a labda, amiért járt a büntető a vendégeknek. Ezt pedig Pesti be is lőtte.

A hátralévő idő igencsak feszült hangulatban telt, ötször is villant a sárga lap, egy alkalommal pedig kisebb dulakodás is kialakult a vendég padnál. Kisebb lehetőségek mind a két csapat előtt adódtak a hajrában és az utolsó 10 percben mindent feltéve jött előre a Paks, de újabb gól nem esett, így mind a 3 pontot itthon tartottuk. Gombos Zsolt szerint játékban ennél biztosan több kell ahhoz, hogy meglegyen a bronzérem, hiszen bőven maradt benne hiányérzet. Vezetőedzőnk úgy látta, túl sokat voltunk úton, de a legfontosabb a 3 pont, pláne, hogy egy nagyon jól játszó, kreatív csapatot sikerült megverni.

A közvetlen riválisaink is hozták ezt a kört, így továbbra is 4, valamint 5 pont az előnyünk három meccsel a vége előtt a Dunaföldvár és a Kaposvár előtt.