Tripla ünnep: pünkösd, bronzérem és bajnoki köszöntés 

2024-05-19 Off By Németh Ferenc

A vártnál is jobb forgatókönyv alakult ki a mai meccsre, hiszen az 1994-ben élvonalba jutó Olajbányász-legendákat köszöntöttük, mellette pedig biztos volt, ha nyerünk ma, megvan a bronzérem. A pünkösdvasárnapi tétet még tovább növelte, hogy a 11-es meccsen a Kaposvár megverte a fehérvári fiatalokat, így újabb nyomás jött a mieink vállára.

A kezdő a következő volt:

Kálovits H. – Szabó P., Szanyi K., Bence Sz., Kovalovszki M., – Godzsajev T., Szökrönyös D., Szilágyi A. – Sági M. Kondor K. Lőrincz B.

Az első percekben bátran jöttek előre a zöld-fehérek, volt is néhány kisebb lehetősége a vendégeknek. Aztán szépen lassan átvette az irányítást a Kanizsa, leginkább Lőrincz elfutásai okoztak nehéz perceket a Fradi II-nek. Aztán a 38. minutumban, egy szöglet utáni kavarodás végén lőtt Sági, a kipattanó pedig éppen Lőrinchez került, aki nem hibázott közvetlen közelről. Bencének ez már a 20. gólja volt, így mindössze egy találattal van lemaradva az iváncsai Bányaitól. A vezetés megszerzése után azonban szinte azonnal egyenlíthetett volna a Fradi, Halmai ziccerét azonban bravúrral fogta Kálovits.

A szünet után jól jöttek ki a mieink, és pár perc alatt sikerült eldönteni az érdemi kérdéseket, avagy bronzot értek a fejesek. A 49. percben Szabó Patrik szögletét 5 méterről fejelte a vendégek kapujába kapitányunk, Kovalovszki Máté. Máténak ez már a 11. gólja volt a szezonban. Nem kellett sokat várni az újabb találatra: Szanyi nagy bedobására érkezett remek ütemben a kezdőbe 3 hét után visszatérő Bence Szilárd. 3-0 után érezhetően leült a meccs, több lehetőségünk is volt a negyedik gólra, de mind Kondor, Szilágyi és Lőrincz próbálkozásai is kimaradtak.

A mérkőzéshez kapcsolható negyedik ünnepi pillanat, hogy a saját nevelésű, 2006-os születésű játékosunk, Koller Norbert is kapott pár percet, így újoncot avattunk az NB III-ban. A meccs végén Bagi Ádám ugyan lőtt egy szép gólt, és ezzel 3-1-re kozmetikázta az eredményt, de Gombos Zsolt szerint így is csak pozitívan lehet értékelni a ma látottakat. A kanizsai mester megköszönte a szurkolóinknak, hogy ilyen szép számmal jöttek ki a mai meccsre, megtisztelve ezzel a ’94-es bajnokokat és kiszurkolva a mostani bronzérmet. Vezetőedzőnk főleg a második játékrésszel volt elégedett és annak is örült, hogy sikerült érvényesíteni erősségeinket az állított szituációkban.

A mérkőzés után a tábor és a játékosok hosszan ünnepelték a sikert, míg a ’94-ben NB I-be jutó csapattagok közönségtalálkozót tartottak/tartanak a pályán közös vacsorával és kiváló hangulattal megspékelve.