Női NB II: Győzelem az utolsó hazai mérkőzésen Ajka ellen.

2024-05-24 Off By Németh Ferenc

Ismerve következő hazai ellenfelünk, (Ajka) játékstílusát, nem várt ránk könnyű mérkőzés a hétvégén. Olyan taktikával igyekeztünk készülni, ami irányunkban csökkenti az agresszív játékukat.

Benedek József vezetőedző:

Jól kezdtünk, sikerült mindent a pályára vinnünk, amit elterveztünk. Jól építettük a játékunkat, igaz befejezések, vagy az utolsó passzok hiányoztak. Irányítottunk, magabiztosan uraltuk a mezőnyben a játékot. A 24. percben Gergelics húzta meg a bal oldalt majd a 16-oson belülre jutva ívelt a hosszú sarokba. Több jó próbálkozásunk is volt ebben az időszakban, de nem tudtunk betalálni. A 44. percben Szollár kapott labdát háttal a kapunkba, majd fordulásból hatalmas gólt lőtt. (2:0)

A második játékrészben bebizonyosodott, hogy veszélyes eredmény a 2:0! Az vendégcsapat teljesen behúzódott a kapuja elé és kontrákat próbált kieszközölni. Hát segítettünk a középpályán egy elpasszolt labdával szaladt be az ajkai csatár. Ez a találat meghozta lelkesedésüket. Talán a játék irama változott ettől, veszélyességük nem annyira.

Maradt a 2:1 javunkra.

Azt gondolom, hogy az őszi ajkai mérkőzéshez képest összehasonlíthatatlanul jobban játszottunk. Végig uraltuk a játékot, és nagyobb odafigyeléssel akár nagyobb arányú győzelmet is elkönyvelhettünk volna. A második játékrész egy kissé nyugodtabban kezdtük, de hamar jött a figyelmeztetés.

A fontos 3 pont megvan. Meghozzá néhol pazar játékkal! A hétvégén Pápán zárjuk a szezont, remélve, hogy maradt ebből a jó játékból még valamennyi.

Gratulálok a csapatnak!

 Női NB II. Nyugati csoport 25. forduló FC Nagykanizsa – FC Ajka 2 – 1

Összeállítás: Sebők V., Molnár R., Gergelics C., Németh P., Szollár B., Balassa D., Sóstai L., Szabó Zs., Nagy-Fáró D., Kaszás N., Domján-Köröcz B.

Góllövők: Gergelics C., Szollár B.