Mintegy 170 NB I-es és 1380 NB II-es meccsrutin igazolt Kanizsára

2024-07-25 Off By Németh Ferenc

Szerda délután szurkolói ankétot tartottunk, ahol a legújabb érkezőkkel is találkozhattak a drukkerek. Kezdésként ügyvezetőnk, Lánczos Attila köszöntötte az érdeklődőket, majd elmondta, rengeteg munkával, egyeztetéssel és telefonhívással telt az elmúlt 4-5 hét, de úgy tűnik mindennek meglett a gyümölcse, hiszen minőségi keretet sikerült kialakítani.

Lássuk is akkor mindezt konkrétan. A távozók kapcsán már beszámoltunk róla, hogy elhagyta a klubot Kálovits Henrik, Szilágyi Adrián, Major Ernő, Hajnal Gergely, Sági Marcell, Haála Kada, Pintér Dániel, Zsemlye Balázs, Varga Dominik, valamint a napokban dőlt el, hogy Winkler András, Kalafat Álmos, Józsa Ádám és Horváth Kornél is máshol folytatja.

Ami az érkezőket illeti. Említettük már a következőket: Vukk Zsombor, Verpecz István, Mészáros Dávid, Ekker Milán, Gránicz Patrik, valamint Török László is piros-kékben folytatja. A munka azonban nem állt le, ennek köszönhetően újabb játékosokkal erősödött csapatunk. Kanizsára igazolt még: Almomani Nathaniel, Szabó Balázs, Terbe Botond, László Dávid és Baranyai Ádám. Arra mind Lánczos Attila, mind vezetőedzőnk, Gabala Krisztián is kitért, hogy ezzel javarészt késznek mondható a keret, de elképzelhető még egy új érkező, egy pozíció kapcsán ugyanis folytat még tárgyalásokat a vezetőség.

Gabala Krisztián ezúttal bővebben is bemutatkozott, a kései nyilatkozat kapcsán megjegyezte, előbb szerette volna, ha a keret és a stáb esetében is minden adminisztrációs munka lezárul, s ez most történt meg. Elmondta azt is, hogy alkotó edzőnek gondolja magát, mindig kihívásokat keres, amit teljesít, így van ez most a kanizsai megkeresés kapcsán is. A felkészülés kapcsán pozitív, a munkát a srácok maximálisan elvégeztek, amit a felmérések is bizonyítanak. Szurkolói kérdésként is felmerült, hogy kevés volt az edzőmérkőzés, ami a vezetőedzőnk szerint is probléma. E kapcsán is hangsúlyozta: az első 4-5 hét során csak az eredmény fog számítani, semmi más. Aztán a bajnokság későbbi szakaszában a mutatott játék szépsége is meg fog jönni.

Röviden az új játékosok is bemutatkoztak, Almomani Nathaniel jordán és magyar utánpótlás válogatottnak is mondhatja magát, az MTK akadémiáján nevelkedett, s 2006-os születése ellenére, már a legutóbbi szezont is végigjátszotta az Eger színeiben az NB III-ban. Szabó Balázs 3 év után hagyta ott a Kazincbarcikát, a középpályásnak 17 NB I-es és 246 NB II-es mérkőzése van. Szintén rendelkezik NB II-es rutinnal László Dávid, aki legutóbb a Siófok színeiben 3 gólt lőtt, neki összesen 22 NB I-es és 103 NB II-s meccs van már a lábában.

S akkor a teljesség igénye okán, beszéljenek még a számok: Verpecz István 100 NB I-es meccsel bír, valamint 220 NB II-el. Gránicz Patrik hétszer játszott az első ligában, 184-szer a másodikban. Terbe Botond 132 mérkőzésen van túl az NB II-ben, de visszatérőnk, Ekker Milán is játszott korábban 80 NB II-es meccset a ZTE színeiben. Lakatos Csaba 131 NB II-es találkozón van túl. De legújabb igazolásunk, Baranyai Ádám is bír jelentős NB II-es rutinnal, sőt, a legutóbb a Komárnoban szerepelő védő 7 alkalommal az NB I-ben is szerepet kapott.

A szurkolói kérdések-válaszok között felmerült, hogy komoly versenyhelyzet lesz így a keretben, valamint, hogy a bajnokság esélyesei között lehet említeni az Iváncsát, a Kaposvárt, a Siófokot és a Pécset, de Gabala Krisztián azt is hozzátette, hogy biztosan lesz legalább 1 meglepetéscsapat a szezonban. A jó hangulatú ankét végén a közös fotó sem maradt el.