Női labdarúgó szakosztályt indít egyesületünk!

2022-03-31 Off By Németh Ferenc

Sajtótájékoztató keretein belül jelentettük be az FC Nagykanizsa női labdarúgó szakosztály létrejöttét, melynek köszönhetően a 2022-2023-as bajnoki évben felnőtt és utánpótlás női csapatokat indítunk az NB2-es bajnokságokban. Célunk, egy stabil jól működő női szekció kialakítása, melyben minden labdarúgás iránt érdeklődő lány megtalálhatja a számításait, akár az utánpótlás, akár a felnőtt szintet figyelembe véve.

A felnőtt női csapatunk az NB2-es nagypályás, valamint NB2-es futsal bajnokságban, míg az U14-es és U16-os utánpótlás csapataink a regionális bajnokságokban indulnak. A női szakág vezetője Benedek József lesz, aki a felnőtt csapat vezetőedzői feladatait is ellátja a jövőben.

Kovács Tamás elnök:

Egyértelmű célunk volt, hogy a női labdarúgásnak is teret adjunk az FC Nagykanizsa égiszén belül, hiszen egyrészt a Magyar Labdarúgó Szövetség is kiemelt célként tekint a női labdarúgásra, másrészt pedig fontos számunkra, hogy bővüljön és fejlődjön a klubunk immár a női szakággal kiegészülve. Azt gondolom, hogy a meglévő infrastrukturális, humán és szakmai hátterünkkel megfelelően tudjuk segíteni városunk női labdarúgásának fejlődését, ezért bizakodva tekintünk a jövőbe!

Benedek József szakosztályvezető, felnőtt csapat vezetőedző:

Megtisztelő számunkra az FC Nagykanizsa kötelékébe tartozni, így folytathatjuk azt az évekkel ezelőtt megkezdett munkát, amit most még magasabb szinten és remélhetőleg még sikeresebben tudunk majd megtenni. Felnőtt csapatunk az NB2-es nagypályás és az NB2-es futsal bajnokságban is indulni fog, így izgatottan várjuk a vélhetően izgalmakkal teli 2022-2023-as szezont. Szeretném megköszönni a bizalmat Kovács Tamás elnök úrnak, Hajrá Kanizsa!

#fcnagykanizsa#utánpótlás#hajrákanizsaifoci#nőifoci