U10-es csapatunk képviselte klubunkat az ajkai U11-es régiós tornán! Kopcsó Dominik lett a különdíjas!

2022-11-11 Off By Németh Ferenc

A megfelelő szintű versenyeztetés elérése érdekében, a Kelemen Attila vezette U10-es csapatunk lépett pályára Ajkán, az U11-es régiós sorozat aktuális fordulójában. Fiataljaink nagyszerűen helyt álltak, biztosak vagyunk benne, hogy fejlődésük szempontjából fontos tapasztalatszerzések ezek a tornák az idősebbek között is.

U11-Régiós Bozsik Torna 5. forduló.2022.11.06. Ajka

Összeállítás:

  1. Gál Gergely – Czender Rikárdó, Kopcsó Dominik, Proszenyák László, Fitos Olivér, Magyar András, Pozvég Áron, Mácsai Gergő, Szklenár Zétény, Majoros Botond, Pusztai Benedek, Strazsek Ábel

Kelemen Attila Vezetőedző:

Körzetközpontok Régiós Bozsik tornáján Ajkán szerepelt U10-es csapatom.

Ellenfeleink: Lurkó UFC, Sárvár, Ajka Mindegyik csapattal kétszer játszottunk.

Mérlegünk: 1 győzelem, 1döntetlen, 3 vereség

Ez nagyon jó alkalom arra, hogy kipróbáljuk magunkat az 1 évvel idősebb korosztályokkal szemben.

A mérkőzések előtt most is azt kértem a gyerekektől, hogy bátran játszanak, nem kell megijedni senkitől, valamint türelmesebbek legyünk, próbáljunk meg minél magasabb labdabirtoklási arányt elérni.

A Sárvár elleni meccseken ugyan nagyobb részt a védekezéssel kellett törődnünk, mivel ellenfelünk fizikálisan is sokkal erősebb volt, valamint játékügyességben is kiemelkedik a mezőnyből.

A védekezésünk jól működött, góljaikat csak nagy egyéni hibák után szerezték. Mi is többször eljutottunk a kapujukig, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani.

Az Ajka ellen egyszer győztünk, egyszer kikaptunk (2-1, 1-2). Mindkét csapat, mindkét meccsen igazi nyíltsisakos küzdelmet vívott, sok helyzettel mindkét oldalon. Nyerhető lett volna az első meccs is, de nem koncentráltunk eléggé a kapu előtt, így a befejezések nem sikerültek, ráadásul büntetőt is hibáztunk. A második meccsen viszont már meg tudtuk oldani a kapu előtti szituációkat, így sikerült megszerezni a győzelmet.

A Lurkó elleni első meccsen végig domináltunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, de a kapusuk több bravúrt is bemutatva megakadályozta a gólszerzést. Egyetlen ellentámadásukból sikerült egy büntetőt kiharcolniuk, amelyet értékesítettek.

A 2. meccs ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Uraltuk a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottunk, amelyekből kettőt értékesíteni tudtunk. Azonban ellenfelünk nem adta fel és kihasználva, hogy elfáradtunk (6meccs zsinórban) kiegyenlített az utolsó pillanatban.

A torna végén megdicsértem a gyerekeket, mert próbálták a mérkőzés előtti utasításokat minél jobban végrehajtani.

A párharcokban ugyan nem voltunk olyan „élesek”, mint a múltkori sárvári tornán, azonban a játékban olyan kombinációs elemeket is használtak, hogy még Én is meglepődtem, mivel sokszor még nem tudtuk gyakorolni ezeket.

Amiben viszont fejlődnünk kell, az a helyzetkihasználás.

Kopcsó Dominik kapta az oklevelet, mert védekezésben és a támadásépítéseknél kiemelkedően játszott.

#fcnagykanizsa#utánpótlás#hajrákanizsaifoci#