Női NBI Strandlabdarúgás első hétvégéje!

2023-07-03 Off By Németh Ferenc

Benedek József vezetőedző:

A 2023-as női strandfoci szezon már az ötödik alkalom arra, hogy játékosaink némi kikapcsolódás keretein belül rá hangolódjanak a nyári felkészülési időszakra. A csapatok nagy részével az NBII-es szezon közben is találkozunk, ami nem minden esetben jelenti azt, hogy ne legyenek „felturbózva” idegen légiósokkal, a siker reményében. Így jártunk el mi is. Három játékos vendégszereplését üdvözölhettünk csapatunkban. (Buncsák R., Turcsányi V., Oláh E. a Vasas Kubala Akadémia). A tavalyi szezonhoz képest most három új csapat került a ligába, a Bp. Honvéd, a Csepel, és az Eger. Így a kilenc csapat kettő hétvégén, napi kettő mérkőzéssel rivalizálhat egymással.

Az első versenynapon nekünk a Csepel, és a Bp. Honvéd ellenében kellett homokra lépnünk. A Csepel csapatát a bajnokságból ismerve (mindkétszer kikaptunk) nehéz derbire számítottunk.

Nagyon jól kezdtünk! Az 5’ és a 6’ percben Szollár B. találataival nyitottunk, jelezve ellenfelünknek, hogy ez most a mi terepünk. A második harmadban két találattal közelebb jött ellenfelünk, de Oláh E. góljával előnnyel zártuk a második etapot is. ( 3: 2 ) Majd ismét Szollár B. percei következtek. A 25’ és a 27’ percben parádés góljaival lehűtötte a csepeliek reményeit. (5: 2) Majd oda vissza alapon gyors gólváltással fejeztük be mérkőzést. Ami Oláh E. góljával a „legendás” 6:3-ra végződött. Magabiztos, megérdemelt győzelem volt, több jó teljesítménnyel. A nap második mérkőzésére így egy győzelemmel mögöttünk már könnyebb volt ráhangolódni. Most Turcsányi V. kezdte a gólgyártást egy csodás akció végén már a 3’ percben. Szollár B. sem akart lemaradni így bomba góllal már 2:0 a 4’ percben. Aztán gyorsan becsúszott egy távoli honvédos próbálkozás. 2:1. Majd Szollár büntetett 3:1. Ismét távoli találat, így a harmadot 3:2-vel zártuk. A második harmad igazán a kedvünk szerint alakult. Parádés játék végén értük el találatainkat Sóstai L., Szollár B., Molnár R., és Nagy-Fáró D. révén. A befejezésre megtartottuk előnyünket, így 7:2-es diadal született.

Az első nap mérlege nem is lehetne jobb. Pazar játék, és 6 pont!

A második játéknap sem ígérkezett könnyűnek. A pécsi játékosokat tömörítő „Lidércek” ellen kezdtünk. A nevükhöz méltóan meg is leptek bennünket, már a 4’ percben. Gyors válasz Szollár B. részéről a 7’ percben félpályás szabadrúgása akadt meg a jobb felsőben, 1:1 a harmad vége. A következő játékrész is küzdelmesre sikeredett. Megint előbb a pécsiek találtak be a 13.’-ban, és szintén gyors válasz volt ismét Szollár B. részéről. 2:2. Jó, küzdelmes lett a harmadik játékrész is Szollár B. parádézott ismét a 26. percben, amire még válasz érkezett a 31. percben. Szoros volt és nagy küzdelem. De a játékrész vége előtt Buncsák R. fejese eldöntötte a játékot!! Kemény derbi volt, vagy csak váratlanul nehéz!

Kicsit ez felpörgetett bennünket. A Nyírség csapata ellen készültünk, akik itt „homokon” erős, dobogós reményekkel érkezőnek számítanak.

Nevükhöz méltóan kezdett ellenfelünk. A 2. percben betaláltak. Ezt Molnár R. parádés gólja követett. De Szollár B. is beleszólt a gólgyártásba 2:1 –re nyertük az első felvonást. A második rész Szollár B. góljával nyitottuk. Kicsit ráültünk az eredményre, aminek a vége két kapott találat. 3:3 az állás. Az utolsó harmadban beindult a gólgyártás a részünkről. Szollár B. kettő illetve Molnár R. időn túli szabadrúgás góljával az eredmény 6:3!! Megérdemelt siker!

Értékelve a két játéknapot azt kell mondjam, hogy fizikálisan megfelelünk a szintnek. Ez azért fontos, mert része a felkészülésünknek. A pontok számát tekintve játékban is erősek vagyunk, igaz riválisok még jócskán vannak a mezőnyben, akikkel a következő játéknapokon találkozunk. Minden esetre 4 mérkőzés után a tabella 2. helyén lenni rangot jelent ebben a mezőnyben. Bízom a lányokban, hogy ezt a teljesítményt tudják produkálni a játék hajrájában is. Maximális gratuláció illeti Őket!