Remekül szerepelt női csapatunk az NB1-es strandfoci bajnokságon 3. helyezést értünk el, Szollár Bernadett gólkirálynői címet szerzett!

2023-07-17 Off By Németh Ferenc

Benedek József vezetőedző:

Szombaton a strandfoci bajnokság fontos hétvégéjét kezdtük. Az Eger és a Metis csapata várt ránk szombaton. Az Eger ellen gyors gólokkal kezdtünk, de játék kissé akadozott. Végül Szollár B. 4 találatával, ill. Németh P. fejes góljával behúztuk a “kötelezőt”. A napi második mérkőzésünk rangadónak is mondható volt, hisz a közelmúltban (NBII. ill. strandfoci) rendre alul maradtunk a Metis ellenében. Nagyon jól kezdtünk. Szollár B. találataival gyorsan elhúztunk kettő góllal. A védelem jól működött, így a hátralévő időben még Sóstai L. is betalált a triplázó Szollár mellett. Pazar játékkal nyertünk 4:1-re!

Vasárnap már nem kezdődött jó jelekkel a nap. A Kelen csapata visszalépett a további játéktól, így a le nem játszott mérkőzéseit 5:0-ás eredménnyel igazolták. Komoly matek kezdődött a csapatok háza táján. Így aztán csapatunk mérkőzés nélkül “napozta”végig a küzdelmeket, a délután kezdődő, akkor már döntőnek beillő összecsapásra. Ez meg is látszott a csapaton. A végeredmény így sajnos nagyarányú Keresztes Lovagok (Pécs) győzelem lett.

Így fordult elő az, hogy (elvesztve veretlenségünket) a tabella első három helyén lévő csapatnak azonos pontja lett (21). A gólarány döntött a helyezésekről, amiben így a harmadik helyre szorultunk. Az egyéni díjazottak közül hoztunk el egy nem akármilyen díjat! Ugyanis a legtöbb gólt lövő játékosnak járó trófeát, Szollár Bernadett vehette át, a 20 találata eredményeként. Gratulálunk hozzá!

Összességében azt gondolom, hogy ez volt messze a legjobb strandfocis szezonunk. Túl azon, hogy fizikai “felmérésnek” is betudtuk, játékban sem maradtunk alul riválisainkkal szemben. Tapasztalatainkat biztosan tudjuk majd hasznosítani más bajnokságokban (futsal) is. Köszönjük “vendégjátékosaink” részvételét, további együttműködés reményében. Gratulálok a lányoknak!

Strandfoci keret: Andor T., Sebők V., Buncsák R., Farkas Cs., Molnár R., Nagy-Fáró D., Németh P., Oláh E., Pintér D., Sóstai L., Szabó Zs., Szollár B., Tucsányi V..