Első bajnoki mérkőzésén van túl Női Felnőtt csapatunk!

2023-09-06 Off By Németh Ferenc

A 2023/2024 -es szezon kezdetén Pécsen, a PVSK. csapata ellen léptünk pályára. Esély latolgatásunk alapján a papírforma talán nekünk kedvezett, ámbár ez elég merész kijelentésnek tűnt úgy, hogy nem sok infónk volt a házigazdákról.

Benedek József vezetőedző:

Ahogy lenni szokott jött a hidegzuhany a 13. percben mikor is védelmünket lefutva betalált a házigazda csapat. (1:0.) Ezt a találatot Szollár B. szabadrúgás gólja kompenzálta 10 perc elteltével (1:1). Kicsit nyugodtabb lett a játékunk. Ennek eredménye Németh P. pazar’ beadása, amit Nagy-Fáró juttatott a hálóba (1:2). Ezt követően hamar lemásolták előző találatukat a pécsiek, és szintén Szabó B. találatával egyenlítettek. (2:2). Kicsit ettől elbizonytalanodtunk, és a 39. percben ” ki nem kényszerített hibák ” sorozatából az ötös tájékán kialakult “forgatagból” ismét gólt kaptunk (3:2). Ekkor érezhető volt mentális fölénye az adott játékrészben a hazaiaknak. A félidőt igy hátrányban zártuk. A szünetben a csapat agilisabbá tétele, mentális megerősítése volt a cél. A “gödörből” a játékunk alapján kijöttünk, viszont ezt csak Szollár B. parádés szabadrúgása tette bizonyossá az 58. percben (3:3) Átvettük a játék irányítását, jobban figyelve az ellenfél kontráira, amik azért veszélyesek voltak továbbra is. Helyzeteinket sajnos nem tudtuk befejezni. A 74. percben Németh P. “húzta meg” a jobb szél elfutásával, és belőtt labdáját Vékási F. továbbította a hálóba (4:3). A hátralévő játék időben biztos játékkal tartottuk az eredményt. (Ez úton gratulálok Fanni sikeres bemutatkozásához!)

Erősen az a gondolatom, és a véleményem, hogy koncentráltabb, fegyelmezettebb játékkal a gólokat elkerülhettük volna. Saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Ez most belefért, de…….

Lányok Gratulálok a győzelemhez!

 Női NB II. Nyugati csoport 1. forduló PVSK – FC Nagykanizsa (3-2) 3-4

Összeállítás: Andor T., Szabó Zs., Molnár R., Gergelics C., Németh P., Farkas Cs., Szollár B., Sóstai L., Pintér D.(Vékási F.), Nagy-Fáró D., Kaszás N. (Balassa D.)

Csere: Kápics K., Balassa D., Szokol D., László Zs., Vékási F.

Góllövők: Szollár B. (2), Nagy-Fáró D., Vékási F.