Erős ellenfelek ellen is sikeres rajton van túl az U13-as korosztályunk, hiszen mindkét rangadójukat megnyerték Budai Alexék!

2023-09-15 Off By Németh Ferenc

U 13: Fc Nagykanizsa – Sárvár Fc 1-0 (0-0)

Összeállítás:Bácskai(Huszár),Budai(Horváth),Lang,Szőke,Vadász(Gilicze),Pölcz(Hegedüs) Kerekes,Pongrácz,Kálmán.

Gólszerzők: Budai.

Kisharmadás Gábor vezetőedző:

A bajnoki nyitányon a jó erőkből álló Sárvár csapatát fogadtuk hazai környezetben. Kicsit megilletődve játszottunk az első negyedben, de utána lendületesen játszottunk, sok szép támadást vezettünk. A támadó zónában igyekeztünk hasznos cselekkel, megindulásokkal megbontani ellenfelünk védelmét, szélen és középen egyaránt. Védekezésben szervezettek voltunk, a vendégek nem igen találták meg az ellenszert a játékunk ellen! Félidő 0-0. A félidő után egy egyéni alakítás révén  nagyon szép átlövés gólt szereztünk. A hajrában többször is lehetőségünk lett volna a gólszerzésre, de sajnos elkapkodtuk őket, ha higgadtabbak vagyunk akár el is dönthettük volna mérkőzést. Végig bátran játszottunk labdával és labda nélkül is, a mérkőzés vége felé azonban már látható volt rajtuk a fáradtság így utolsó negyedben átvette a játék irányítását a vendégcsapat, nagy nyomást helyeztek ránk. A játék ezen időszakában főleg a labdaszerzésen volt a hangsúly és abból gyors átmenetek révén alakítottuk ki helyzeteinket. A Sárvár remek ellenfél volt, mert az utolsó pillanatig nem álltak le. Külön öröm számomra, hogy egy összeszokott, jó ellenfél ellen tudtunk eredményesen futballozni. A nagy hőségben remek volt a hozzáállás, a taktikai utasításokat betartották, mindenki a maximumra törekedett. A srácok teszik a dolgukat, bízom benne, hogy haladunk tovább a megkezdett úton!

#fcnagykanizsa#utánpótlás#hajrákanizsaifoci#

 

U 13:  Lurkó FC- FC Nagykanizsa 1-3 (0-2)

Összeállítás: Bácskai (Huszár). Pölcz (Vadász), Lang , Szőke,Traub (Horváth),Kerekes,Kálmán , Pongrácz (Gilicze) , Budai (Dervalics ).

Gólszerzők: Kálmán (2),Kerekes.

Kisharmadás Gábor vezetőedző:

A bajnokság második fordulójában, nagy melegben, a Lurkó csapatához látogattunk. A megbeszéltek szerint nagy elánnal és fegyelmezetten kezdtük a mérkőzést. Mindkét fél jól kezdte a meccset, az első negyed egyenlő erők küzdelmét hozta, azonban játékosaim határozottabbak voltak a párharcokban, így sok labdát sikerült szereznünk, több helyzetet dolgoztunk ki. Szervezetten védekeztünk, támadásinkat tudatosan építettük fel szélső játékunkkal próbáltuk megbontani ellenfelünk védelmét, ami sikerült ez által formás támadásokat tudtunk vezetni és szép gólokat értünk el belőle. A helyzeteinket pedig jól használtuk ki. Az első félidőben nyújtott teljesítmény kifejezetten tetszett, nem ismertünk elveszett labdát, igazi férfimunka volt. A második negyedben az ellenfél hibáit ki tudtuk használni és sikerült negyed óra alatt háromszor be találnunk és ezt követően higgadtabbak lettünk. A labdabirtoklási fölényünk megvolt, de második játékrészben a koncentrációnk alábbhagyott és így kiegyenlítettebb csata folyt a pályán, ám innentől csak a hazaiak tudtak betalálni. A mérkőzés összképét tekintve megérdemelten győztünk, kontrolláltuk a mérkőzést. Továbbra is így kell koncentrálnunk, ahogy ezt tettük ma, ha mindez pontosabb játékkal párosul, annak csak örülni lehet. Nagy dicséret a játékosoknak, nagyon jó felfogásban játszották végig a mérkőzést.

#fcnagykanizsa#utánpótlás#hajrákanizsaifoci#