Olaszországban járt a hétvégén és remekül szerepelt a Stuoie Kids Foot Cup-on U12-es csapatunk!

2023-09-15 Off By Németh Ferenc

A Ravenna melletti Lugoban rendezték meg azt a 20 csapatos nemzetközi tornát, amin Kiss Jácint csapata is részt vett a hétvégén. A gyerekek remek produkcióval rukkoltak ki, és végül a 8. helyen végezve méltón képviselték klubunkat Olaszországban.

Kiss Jácint vezetőedző: Tapolca után ismét egy nemzetközi megmérettetésen vehetett részt a csapatunk, ezúttal az olaszországi Lugoban mérhette fel tudását a 12 utazó játékosom. A 20 csapatos tornán 4 csoport lett kialakítva, így az első napon négy meccset játszottunk. Ahogy az eredmények is mutatják, a szombati napunkra nem lehetett panasz, hiszen amellett, hogy az összes meccsünk után győztesen hagytuk el a pályát, 12 rúgott és 0 kapott góllal sikerült ezt abszolválni. A csoportelsőségünk azt jelentette, hogy a következő nap a 8 legjobb csapat 2 csoportban folytatta a tornát. A csoportmeccsekhez képest annyi változás volt a 2. napon, hogy a 16 perces játékidő lecsökkent 12 percre, ami természetesen megnehezítette a csapatok dolgát. A vasárnapunk már nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, a rengeteg kialakított helyzetet nem sikerült gólra váltanunk, amit az ellenfeleink megbosszultak 1-1 góllal, így a dobogó helyett csak a 7. helyért küzdhettünk meg a végén, de sajnos ott is alulmaradtunk, így a 8. helyen zártuk a tornát. A srácoknak szégyenkezésre semmi okuk nincs, minden meccsre úgy mentek fel a pályára, hogy nyerni akarnak, a küzdeni tudással nem volt gond, a vereségből és a hibákból kell tanulni, és fognak is. Úgy gondolom, hogy ismét rengeteg pozitív tapasztalattal gazdagodtak a srácok, más futballkultúrákat ismerhettünk meg, játszottunk olasz csapatok ellen, ahol bőven volt technikás és gyors játékos, illetve skót csapat ellen is, akik ellen a kemény, brit játékstílust is átélhettük. Biztos vagyok benne, hogy minden játékosom óriási élményként élte meg ezt a pár napot, hiszen a tengert is be tudtuk iktatni a foci mellé, így a pihenésnek, szórakozásnak is jutott bőven szerep.

Köszönjük a csapatot elkísérő szülői csapatnak a segítséget, mely hozzájárult a 4 nap minél gördülékenyebb lebonyolításában, valamint  küldöttség vezetőjének Kiss Jácintnak, Ifjovics Ferencnek és Németh Istvánnak, hogy ilyen nagyszerű élményeket szereztek a gyerekek!

Eredmények:

  1. nap

Lugo Rosso – FC Nagykanizsa 0:2

Bologna FC – FC Nagykanizsa 0:2

Sporting Lugo PSA – FC Nagykanizsa 0:4

Virtus Faenza – FC Nagykanizsa 0:4

 

2. nap

Imolese Calcio – FC Nagykanizsa 0:0

Spartans FC – FC Nagykanizsa 1:0

Faenza Calcio – FC Nagykanizsa 1:0

7-8. helyosztó mérkőzés FC Ravenna – FC Nagykanizsa 1:0