Küzdelmes mérkőzésen szerezte meg a győzelmet Kisharmadás Gábor csapata!

2024-03-06 Off By Németh Ferenc

Szoros mérkőzéssel kezdte a tavaszi bajnokságot U13-as csapatunk, de a fiúk jól vizsgáztak küzdeni tudásból és végül egy góllal jobbnak bizonyultak ellenfelüknél.                                                                

U 13:  FC Nagykanizsa- Lurkó FC 1-0 (0-0)

Összeállítás:Huszár,Vadász(Pölcz),Lang,Szőke(Kőrösi),Traub(Faragó),Kerekes,Kálmán , Pongrácz (Kovács) , Budai (Horváth Ák.).

Gólszerző: Kerekes M.

Kisharmadás Gábor vezetőedző:

Az őszi szezon legvégéről áthozott bajnoki mérkőzést játszottunk le, így a tavaszi szezon programja egy héttel korábban elkezdődött. Már az első negyedben látszódott, keményen meg kell izzadni a feleknek, ha gólt akarnak szerezni. Ebből adódóan az is érezhető volt, hogy az a csapat nyerheti meg a mérkőzést, amelyik először betalál. A mérkőzés elejét nem jól kezdtük, pontatlanul futballoztunk, míg a vendégek az eladott labdáinkból próbáltak operálni. A mai mérkőzés legnagyobb részben taktikai csatát hozott, kevés volt az egyéni villanás. Elmondható, hogy mindkét kapus remekelt, a csekély számú ziccert is védték a távoli próbálkozásokon kívül. A szünetben aztán próbáltam rendet rakni a fejekben, és utána átvettük a mérkőzés irányítását, domináltunk birtokoltuk a labdát, de ez csak meddő mezőnyfölényben mutatkozott meg. Igazából 45. perctől kezdtünk el játszani, nagy ziccerek előttünk adódtak, ami fontos tényező, hogy ezeket ki tudtuk alakítani, de sajnos nem tudtuk kihasználni, mert nem koncentráltunk eléggé a kapu előtt, ha ezeket gólra tudjuk váltani, akkor lezárhattunk volna a mérkőzést. A harmadik negyedben egy jól elvégzett pontrúgásból sikerült gólt elérnünk. A védekezésünk szervezett volna, pozitívum hogy nem kaptunk gólt, a támadó játékunk gyengébb volt a megszokottnál, igazán élesek még nem voltunk, de ilyen mérkőzésnek is kell lenni, és legalább kis tapasztalatot szereztünk abból, hogy küzdelemmel, és alázattal is lehet mérkőzést nyerni. Az első mérkőzés álmossága benne volt a maiban – főleg az első félidőben – de készülnünk kell tovább, és örülünk annak, hogy sikerrel tudtuk kezdeni a tavaszi szezont!

#fcnagykanizsa#utánpótlás#hajrákanizsaifoci#