Idegenben nyert a listavezető ellen U19-es csapatunk!

2024-04-23 Off By Németh Ferenc

Jó felfogásban, motiváltan és kimondottan szervezetten jól játszva hoztuk el a 3 pontot Pécsről a hétvégén! Minden dicséretet megérdemelnek játékosaink!

U19: PEAC – FC Nagykanizsa  0-2 (0-1)

Összeállítás: Soós D, Mikler P,(Erdei M), Bódi B, Kálovics R, Szmodics Z, Lancsák M,(Richter M), Szilárd O, (Takács K), Csire B, Orsós N,( Torma Zs), Horváth K, Koller N.

Góllövők: Orsós N, Torma Zs.

Ifjovics Ferenc vezetőedző:

A jelenleg élen álló PEAC vendégei voltunk, fűtött bennünket a vágy, nagyon szerettünk volna Pécsről 3 ponttal távozni, mert hazai pályán csak döntetlent értünk el a jó képességű, agresszíven játszó PEAC ellen! Nagy iramban kezdődött a játék, felváltva voltak lehetőségek a kapuk előtt, de igazi gólhelyzetünk csak nekünk volt, Horváth Kornél és Orsós Norbertnek sem sikerült betalálni! Jöttek előre a hazaiak, de nem tudtak mit kezdeni a szervezett védekezésünkkel. Már mindenki elkönyvelte a félidei döntetlent, amikor Orsós szerzett labdát a pálya közepén, nagy lendülettel kicselezte a hazaiak középpályását, majd nagyszerű labdával indította a szélre kihúzódó Horváthot, aki az alapvonalig vezette azt, pontosan gurított középre és a támadást követő Orsós 4 méterről bombázott a kapu közepébe. 0-1. Így az első félidő a minimális előnyünkkel zárult. A 2. félidő hazai rohamokkal kezdődött, de a fegyelmezett játékunknak nem találták meg az ellenszerét, csak a labdabirtoklásuk volt több, helyzetet továbbra sem sikerült kialakítaniuk! Ahogy múlt az idő, úgy ők egy idegesebbek, pontatlanabbak lettek, mi viszont nyugodtan, sok pontos passzal tartottuk a labdát és az egyre jobban kitámadó hazaiak mögött nyíló területeket okosan megjátszva, több lehetőségünk adódott. A 88 percben aztán egy újabb megszerzett labdát, Horváth Kornél pár lépés után pompásan tálalt a villámgyors Torma elé, aki a védőjét lefutva, a kapus mellett a bal sarokba lőtt, evvel el is dőlt a mérkőzés, amin nagyon fontos 3 pontot szereztünk, teljesen megérdemelten! Csak gratulálni tudok a játékosaimnak, mert egy jó csapatot vertünk meg méghozzá idegenben és fegyelmezett, jó játékkal!