Komoly elismerés az utánpótlásunknak, Kiemelt Körzetközponti besorolást kaptunk!

2024-08-01 Off By Németh Ferenc

Az MLSZ elnökségének határozata alapján a 2024-2025-ös szezontól klubunk, a Football Club Nagykanizsa Kiemelt Körzetközpontként – Utánpótlás Képzőközpontként folytathatja működését, és a fiatal labdarúgók képzését. A besorolás alapja az MLSZ Sportigazgatóság Klubfejlesztési Osztálya által az elmúlt szezonban végzett teljes körű és átfogó audit eredménye, melynek során minden szinten vizsgálták a klubunk működését, szakmai elképzelését és munkáját, klub stratégiáját, szervezeti felépítettségét, infrastruktúráját, körzeti és regionális eseményeit, azok lebonyolítását, valamint produktivitását.

Ezen átfogó vizsgálat eredménye alapján klubunk 93 Körzetközpont közül a legjobb 25 klub között végzett, és az audit során összességében 80%-os szint felett teljesített. Kiemelt státusz révén lehetőségünk lesz még magasabb szinten versenyeztetni az U9-U10-U11-es korosztályainkat, ahol a Tehetségközpontok és Akadémiák versenyzési rendszerében kapcsolódhatunk be, valamint egyre több figyelmet kapunk a Magyar Labdarúgó Szövetség Klubfejlesztési osztályától is, mely magával hozza a további fejlődési lehetőségeket.

A Kiemelt Körzetközponti státusz kiérdemlése a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai alapú vizsgálatának eredménye, mely az elmúlt 3 évben elvégzett konstans munkánk és képzésünk következménye, melyben minden klubhoz tartozó labdarúgónak, gyermeknek, szülőnek, edzőnek és vezetőnek nagy szerepe volt. Tudtuk, hogy megfelelő az irány, ezzel az audittal pedig az MLSZ is megerősített minket ebben.

Továbbiakban is minden erőnkkel azon leszünk, hogy a lehető legjobb képzési lehetőséget biztosítsuk a nálunk lévő gyermekeknek, és mindenki számára utat mutassunk tehetségének és elszántságának megfelelően!

Hajrá kanizsai foci, Hajrá kanizsai gyerekek!