Ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták Kiss Jácinték! Remekül szerepelnek idén is az U13-as Regionális bajnokságban!

2024-10-08 Off By Németh Ferenc

Tavalyi évhez hasonlóan idén is csökkentett pályán, 8+1-es felállásban zajlik az U12-U13-as regionális bajnokság. Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is meghatározó csapata vagyunk a versenysorozatnak, 5 forduló alatt 1 döntetlen és 4 győzelem áll a nevünk mellett.

Pápai ELC – FC Nagykanizsa 2:5

Összeállítás: N. Horváth S.- Magyaródi H., Borbás B., Szabó B.,- Ernszt M., Németh Z., Horváth N., Farkas Z.,- Hegedüs L.

Kispad: Lakos B., Istiván Á.,

Góllövők: Ernszt(3), Németh(2)

Kiss Jácint vezetőedző: A felkészülési időszak nem úgy sikerült a csapat részére, ahogyan azt terveztük, így a szezon első meccsén nagy elvárások nem voltak a játékosok felé. Bár már a 4. percben vezetést szereztünk, és még az első negyedben növeltük az előnyünket, azt érzékelni lehetett, hogy még ezek után sem lefutott a meccs, és nem lesz egyszerű megtartani vagy éppen növelni az előnyt. A gólok után egy kicsit visszavettünk a tempóból, biztonsági játékot játszottunk, az ellenfél dominált inkább, ami aztán egy szépítő gólt eredményezett. Ezt követően ismét elkezdtünk jól futballozni, főleg labdaszerzésekből, gyors kontrák lejátszása után szereztünk még 3 gólt, amire még 1 góllal tudott válaszolni a pápai csapat, így kialakítva az 5:2-es végeredményt. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk egy nagyon szűkös kerettel, hiszen csak a kapuban volt lehetőségem cserélni, így minden játékosomat maximális dicséret illeti.

FC Nagykanizsa – Balatonfüredi USC 11:0

Összeállítás: N. Horváth S.- Czender R., Borbás B., Szabó B.,- Ernszt M., Horváth N., Németh Z., Farkas Z.,- Hegedüs L.

Kispad: Lakos B., Weinausz B.

Góllövők: Németh(3), Weinausz(3), Ernszt(2), Farkas(2), Borbás

Kiss Jácint vezetőedző: Az első negyedben még jól tartotta magát az ellenfél, hiszen nem született találat az első 20 percben, majd a második negyedben szerzett 4 gól megtörte őket, ami után egy nagyobb különbségű győzelmet arattunk. Aminek örülök, hogy több olyan dolgot is láttam vissza a mérkőzésen, amit a taktikai edzésen begyakoroltunk. Összességében elmondható, hogy egy szerényebb képességű csapat ellen ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

 

Balatonalmádi SE – FC Nagykanizsa 3:4

Összeállítás: N. Horváth S.- Magyaródi H., Szabó B.- Ernszt M., Németh Z., Borbás B., Horváth N., Farkas Z.,- Hegedüs L.

Kispad: Lakos B., Weinausz B., Czender R., Pozvég Á.

Góllövők: Horváth N.(2), Pozvég, Öngól

Kiss Jácint vezetőedző: Kedvezőtlen időjárási körülmények között léptünk pályára a Balaton partján, hiszen az egész meccs folyamán esett az eső, ami technikai hibákhoz vezetett sokszor. Finoman fogalmazva sem kezdtük jól a meccset, hiszen 10 perc elteltével 2 gólos hátrányból kellett fociznunk. A kapott gólok kontrák után születtek, és elkerülhetőek lettek volna, ha a megbeszéltek szerint védekezzük le ezeket a szituációkat. A 20. perc játékán sikerült szépítenünk, majd a gólunkra nagyon gyorsan válaszolt az ellenfél, ami úgy érzem megfogta a csapatot mentálisan, végül több, mint 40 perc telt el 3:1-es hazai vezetéssel. Az utolsó negyedben egy apró taktikai változásnak köszönhetően feljavult a csapatnak a játéka, és végül 10 perc alatt 3 gólt szerezve megfordította az meccset, így kialakítva a 3:4-es végeredményt. Összességében elmondható, hogy az első 60 perc alapján nem érdemeltünk semmit, viszont az utolsó 20 percet maximálisan domináltuk mind labdával, mind labda nélkül, így gratulálok a csapatnak a meccs utolsó részében nyújtott teljesítményéhez.

FC Ajka – FC Nagykanizsa 3:5

Összeállítás: N. Horváth S.- Magyaródi H., Vörös D.- Ernszt M., Németh Z., Borbás B., Horváth N., Farkas Z.,- Istiván Á.

Kispad: Lakos B., Weinausz B.

Góllövők: Németh (2), Ernszt(2), Horváth

Kiss Jácint vezetőedző: A mérkőzés első 20 perce a mi meddő mezőnyfölényünkkel telt el, az ajkai csapat főleg kontrákra rendezkedett be, amiket javarészt semlegesítettünk, hiszen az egy csatár játékosuk próbálkozott a 2 védőnkkel szemben. A 10. perc környékén egy védők mögé berúgott labdából vittünk végig egy kontratámadást, amit Ernszt góllal fejezett be. A következő 3 gólunkat egyaránt a 16-oson kívülről szereztük, aminek külön örülök. A meccs nagy részében mi domináltunk, a 3 középpályásunk folyamatosan játékban volt, a szélsőinket rengeteg labdával keresték meg, akik jól játszották le az 1 az 1 elleni párharcokat, bár a beadások már nem mindig sikerültek az elképzeléseink szerint. Az utolsó fél órában a védekezésünk hagyott némi kívánnivalót maga után, többször figyelmetlen voltunk és pontatlanok a labdakihozatalokban, illetve a rossz helyezkedésnek köszönhetően ellenfelünk többször is veszélyeztetett, amikből 3 gólt szerzett is. Összességében a mérkőzés nagy részében mi diktáltuk a tempót, szép támadásokat vezettünk, győzelmünk nem forgott veszélyben és megérdemelt.