Zala megye I. osztály

2018-04-23 Off By Németh Ferenc

Pókaszepetk – Nagykanizsa 0:14
A kanizsaiak góljain Szalai Dániel (5), Lőrincz Bence (4), Horváth Patrik (2), Kulcsár Roland (1), Horváth Balázs (1) és Márton András osztoztak.

 

Egyfajta erődemonstrációnak is felfoghatjuk tehát a nagykanizsaiak részéről ezt a győzelmet az Amatőr Kupa fináléja előtt, melyet csütörtökön 17 órától rendeznek a fővárosi Hidegkuti-stadionban, az ellenfél pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei éllovas, a Sényő-Carnifex FC lesz.
– Úgy gondolom, durván kétezer amatőr együttes közül az első kettőben lenni nem olyan rossz mutató – fogalmazott már a pesti találkozóval kapcsolatosan Gombos Zsolt, az UFC Nagykanizsa vezetőedzője. – Ráadásul azért sem árt, hogy a sényőiekkel megmérkőzhetünk, mivel játékosaink ilyen összecsapáson mérhetik le, mit is jelenthet egy majdani esetleges osztályozós, valamint harmadik vonalbeli szereplés. Ezzel már azt is elárultam, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek is nagyon jól állnak bajnokságukban, lévén mindössze egyetlen döntetlenjük van huszonkét győztes meccsük mellett. Van presztízsjellege a találkozónak, így hatványozottan is nyerni szeretnénk, egyben jó lenne, ha minél több kanizsai szurkoló kísérne el minket az MTK-pályára.
Amatőr Kupáról lévén szó, kérdés a megyés csapatok esetében, hogy milyen kerettel is kelhetnek útra, bár ilyen alkalom apropóján biztosan nem szívesen hiányozna senki sem.
– Tulajdonképpen csak az első számú jobb oldali védőnk, Horváth Balázs hiányozhat majd, aki egy olyan OKJ-s tanfolyamon vett részt az utóbbi időszakban, melynek most lesz a záróvizsgája, de nálunk természetesen ezt figyelembe kell vennünk. Ismétlem azonban, a legfontosabb az, hogy egy olyan értékmérő találkozó vár a csapatomra, melyen bizonyíthatnak a srácok, hogy akár felsőbb szinten is megállják a helyüket.
S ha már a kanizsai vezetőedző a szurkolókról is szólt, nos, információik szerint a sényőiek e téren beerősítettek, akár 3-400 szurkoló is elkísérheti őket a Hidegkutiba és a hangulat talán avégett sem lesz rossz, hogy az amatőrök fináléja után a női Magyar Kupa-döntőt rendezik a DVTK és a Ferencváros részvételével. Amennyiben e két együttes drukkerei korábban befutnának, még jobb lehet a körítés. Persze, a nagykanizsaiak sem szeretnének lemaradni, szerveznek is buszos utazást az MTK-stadionban sorra kerülő mérkőzésre és remélik, a zalai végekről úgyszintén hangos drukkerek érkeznek a patinás helyszínre.