Nagykanizsa Bozsik Központ 1.tavaszi Fesztivál

2019-04-02 Off By Németh Ferenc

Vasárnap tartottuk az idei első, U7, U9 korosztályok Bozsik fesztiválját.
Bozsik központunk tizenkét egyesülete képviselte magát a rendezvényen, köztük természetesen az FC Nagykanizsa U7,U8,U9 játékosai.
Marcali csoportunk külön tartotta a programot hét egyesületnek részvételével.
A reggeli programon több mint száz gyerek élvezte a labdarúgás szépségét Nagykanizsán.
A fesztivál során nincs tartalék-játékos, minden ideérkező gyerek folyamatosan részt vesz a játékban.
Nagyobb korosztályos gyerekeknek Funino és mérkőzés pályákat alakítottunk ki. A legkisebbeknek mérkőzés, Funino és ügyességi állomásokat készítettünk elő.
Funino játék lényege a játékintelligencia fejlesztése, önálló döntéshozatal, játékhelyzet felismerés, örömjáték.
Egyik pályán az FC Nagykanizsa korosztályos edzőjének irányítása mellett az exerlights tréning rendszert használhatták a gyerekek.
A rendszer használatával nagymértékben növelhető a képzésben résztvevő játékosok kognitív képességnek, játékintelligenciájának a fejlesztése.
A játék közben döntések, játékhelyzetek sokasága történik, rengeteg labdaérintés-számmal,így a fiatalok lépésről lépésre fejlődnek, és tanulják olvasni a játékot.
Az exerlights segítségével az edző jobban meg tudja figyelni játékosait, és az így szerzett tapasztalatok alapján látja a fejlesztendő területeket, akár egyéni képzés terén is.
Legközelebb április 8-án találkozunk a Bozsik program keretében központunk csapataival az U11, U13 csoport torna alkalmából