Magabiztos győzelemmel kezdte a bajnokságot Női csapatunk!

2022-08-31 Off By Németh Ferenc

Feszültséggel teli várakozással készültünk a szezon első mérkőzésére hazai környezetben.

Vendégünk a Pénzügyőr csapata volt.

Benedek József vezetőedző:  

A Pénzügyőr csapata az előző szezonban nem szerepeltek a bajnoki kiírásban információnk nem volt a játékukról. Így azért némi óvatossággal kellett kezelni a helyzetet, eltalálni a “harcmodort”.

Az első fél óra egymás megismerésével telt. Volt két óriási helyzetünk amit nem sikerült befejeznünk. Míg ellenfelünk kapunktól 20-25 méterről végzett el szabadrúgásokat kevés sikerrel.

Míg nem a 31 percben egy felesleges szabálytalan szerelést követően, büntetőhöz jutottunk. Szollár B. “büntetett” 1:0. A félidő hátra lévő részében többet birtokoltuk a labdát, és kicsit meg is nyugodtunk a vezetés tudatában.

A második játékrész már egy összeszokottabb csapat benyomását keltette. Bátrabban játszottunk, többet kezdeményeztünk ellenfelünknél. Az 51. percben egy jobb oldali beadást fejelt kapura Gergelics C., ami a kapusról kipattant, és rá kellett biztosítania 2:0. Nem kellett sokat várni a következő találatunkra. Köröcz B. saját térfelünk közepéről indulva cselezte be magát a fővárosiak 16-osán belülre, és értékesítette lehetőségét 3:0. Majd pár percre rá Farkas Cs. bátor felfutását koronázta góllal 4:0. Maradt még puskapor. A 74. és a 79. percben Szollár B. két távoli nagyszerű találatával alakult ki a végeredmény 6:0.

Az első félidő bizonytalankodásai után magára talált csapatunk. Bár azt kell mondjam nekem úgy tűnt, hogy erőnlétben, és játékban is előrébb tartunk mint riválisunk. Ez a második félidőben látszott igazán. Voltak kisebb hibáink, de egységes, és szervezett csapat benyomását keltettük. A fontos az, hogy nyerni tudtunk! Ezzel a jó bemutatkozással remélhetőleg új impulzusokat kaptunk a jó és eredményes folytatáshoz.

 

Női NBII. Nyugati csoport 1. forduló  FC Nagykanizsa – Pénzügyőr SE (1-0) 6-0

 Összeállítás: Andor T., Farkas Cs, Molnár R., Gergelics C. (Balassa D.), Németh P., Szollár B., Sóstai L., Szabó Zs., Nagy-Fáró D., Vizi Sz.(Szeibert N.), Köröcz B.

Kispad: Molnár R., László Zs.

Gólszerzők: Szollár B.(3), Gergelics C., Köröcz B., Farkas Cs.