Győzelem Pakson!

2023-04-04 Off By Németh Ferenc

Benedek József vezetőedző:

A hétvégi bajnoki mérkőzésünk Paksra szólított bennünket. Rég látott bő kerettel mentünk a győzelem reményében.

Játékunkat egy védekező csapat ellen építettük fel. Ezzel szemben kaptunk egy mindent egy lapra feltevő, sokat futó ellenfelet. Ennek ellenére a pozíciós játékunk jól működött. Jól és tudatosan „futtattuk” labdajáratással őket. Igaz, hogy egy, a védelmünk mögé belőtt labdával a 12 percben „befutottak”, és előnyt szereztek, de a játék képe nem változott. Annyira nem, hogy 7 perccel később Németh P. baloldali elfutása utáni beadásából Pintér D. egyenlített.

A játék képét mi határoztuk meg, igaz gólt nem tudtunk szerezni ebben a játékrészben.

A második félidőt nagyobb elánnal, koncentráltabban kezdtük. A 60. percben Németh P. villant, és átvettük a vezetést. A gól után egy, a tizenhatosára beállt, csak szórványosan próbálkozó csapat ellen játszottunk. Támadásvezetéseink többnyire vagy szabadrúgással, vagy szöglettel fejeződtek be. A mérkőzés végéig tartottuk mezőnyfölényünket.

Azt kell mondjam, hogy ezeket a pontokat, melyek kötelezőnek tűnnek, nagyon nehéz begyűjteni. Játszottuk a saját játékunkat, igaz kicsit visszafogottabban, és talán több hibával. Egy közepes iramú, és színvonalú mérkőzésen szereztük meg a számunkra fontos három pontot.

Női NB II. Nyugati csoport 14. forduló Paksi SE – FC Nagykanizsa 1 – 2 (1-1)

 Összeállítás: Sebők V., Gergelics C., Németh P., Szollár B., Balassa D. (Molnár R.), Sóstai L., Szokol D. (Balassa A.), Pintér D. (Farkas Cs.), Szabó Zs., Nagy-Fáró D., Báder M.

Csere: Molnár R., Farkas Cs., Molnár R., László Zs., Balassa A.

Góllövők: Pintér D., Németh P.