Hazai pályán is sikerült nyerni Almásfüzitő ellen!

2023-05-10 Off By Németh Ferenc

Benedek József vezetőedző:

Hétvégén hazai környezetben fogadtuk az Almásfüzitő csapatát. Az őszi szezonban náluk 4:2-es sikert értünk el ezért joggal bizakodtunk a három pont megszerzésében. A tavaszt  elég jól teljesítő vendégek ellenében  nem számítottunk könnyű mérkőzésre.

Jól kezdtünk, több lehetőségünk is volt a mérkőzés elején, de gólra váltani ezeket nem tudtuk. A 22. percben Gergelics C. buktatták a büntető területen belül. A megítélt büntetőt Szollár B. értékesítette. Ettől a pillanattól kezdve túlságosan is megnyugodtunk, és érthetetlen módon kissé szétesett a játékunk. Ezt bizonyítja az egyenlítő gól a 32. percben.

Mi irányítottuk a játékot, de az indokoltnál több ki nem kényszerített hibával.

A második játékrészt kompaktabban kezdtük, és úgy tűnt jobban koncentrálunk. Ennek eredménye képpen Szollár 55. percben érkező találata megadta a lökést a csapatnak. Elkaptuk a ” fonalat”, és elindult a gólgyártás. Így formás akcióink révén, Farkas Csenge 3, Nagy-Fáró D., Gergelics, és Szollár újabb találatával hoztuk a mérkőzést 8:1 arányban.

Kicsit nehezen indult be a mérkőzés, de az elmúlt két fiaskó után talán nem is csoda. Én ennek tudom be az első félidő kissé kapkodó, ideges játékát. Visszatért a lányok önbizalma, és bebizonyították, hogy a  jól végzett hétközi munka a mérkőzésen “dobja” magát. Gratulálok a csapatnak a második félidei munkájához!

Női NB II. Nyugati csoport 18. forduló FC Nagykanizsa – Almásfüzitő SC  8 – 1 (1-1)

Összeállítás: Andor T., Molnár R., Gergelics C.(László Zs.), Farkas Cs., Németh P., Szollár B., Sóstai L., Balassa A., Szabó Zs., Nagy-Fáró D.(Pintér D.), Báder M.

Csere: Sebők V., Balassa D., László Zs., Szokol D., Pintér D.

Góllövők: Farkas Cs. (3), Szollár B.(3), Gergelics C., Nagy-Fáró D.