Winkler góllal debütált, Horváth Kornél végig a pályán – ötből öttel áll a felkészülés

2024-02-06 Off By Németh Ferenc

Haála K – Józsa Á., Zsemlye B., Bence Sz., Varga D. – Godzsajev T., Horváth K., Szökrönyös D. – János N., Major E., Sági M. kezdő tizenegy futott ki ma a pályára Lellén.

A hazaiak rögtön igazolták is, hogy nem véletlenül vezetik a somogyi megyei első osztályt és az a statisztika sem mellékes, hogy mindössze 10 gólt kaptak az őszi szezonban. Azt fontos leszögezni, hogy ez a hét még mindig az extra terhelésről szól a csapatunknál, ráadásul szombaton újabb találkozó következik. Így az első félidőben becsúszott néhány hiba a Kanizsa játékába, ugyanakkor jó hír, hogy a csapat most is igazolta: fő fegyverei között említhetjük a pontrúgásokat. Ezúttal János Norbi szerzett szép gólt szabadrúgásból, a felkészülés alatt Szabó Patrik is betalált már így, ő a ZTE II-nek.

A második játékrész elején ugyan egyenlítettek a hazaiak, de ahogy telt az idő, úgy lett egyre nagyobb a fölényünk, ami először egy öngóllal kamatozott. Ahogy azt Gombos Zsolt is kiemelte, a találkozó ezen periódusában sok szép akciót vezetett a csapat, s ugyan a helyzetkihasználáson még van mit javítani, de a felkészülés mostani szakaszában pozitívan lehet értékelni a látottakat. Ismét nagyot melózott Szilágyi Adrián, aki egy Kondorral bemutatott gyönyörű összjáték után vette be a hazaiak kapuját. A mérkőzés utolsó 20 percére szállt be első téli igazolásunk, Winkler András. A villámléptű szélsőtől nem titkoltan sokat vár a stáb, hiszen 106 másodosztályú bajnokin szerzett tapasztalattal érkezett Kanizsára. A felkészülést ugyan kisebb sérüléssel kezdte, de ez már a múlté, amit a mai játéka és a szerzett gólja is igazol. Így első meccsén rögtön be is talált a Haladás színeiben anno az NB I-ben is bemutatkozó játékos.

A meccs külön érdekessége, hogy a saját nevelésű középpályásunknak, a 17 éves Horváth Kornélnak ez volt az első találkozója, amit végigjátszott a nagyok között.

Köszönjük szurkolóinknak, a Fenegyerekeknek, hogy még kedd este is a helyszínen biztatták a srácokat. A meccsdömping szombaton folytatódik, akkor az NB III. Észak-Nyugati csoportjának 8. helyén álló Balatonfüreddel játszik csapatunk, szintén idegenben, 11 órakor.