Megtelt a tárgyaló az ankétra, készen állunk a bajnoki rajtra

2024-02-29 Off By Németh Ferenc

Mondhatjuk, hogy rendhagyó módon találkoztak a stábtagok és a szurkolók, hiszen korábban ilyenre még nem volt példa, hogy a téli szünet alatt is tartottunk szurkolói ankétot. A bemutatkozásoknál mindhárom játékos kiemelte, hogy nagyon könnyen beilleszkedett, Winkler András kiváltképp, hiszen “leendő rokoni szálak” fűzik kapitányunkhoz, Kovalovszki Mátéhoz. András és Ernő is 8-10 gólt vár magától az első kanizsai félszezonjában, míg Zsemlye Balázs legalább ennyi meccset kapott gól nélkül. Kiemelték azt is, az ideigazolásuknál fontos szempont volt, hogy a klub feljutási célokat tűzött ki maga elé, hiszen ők is az NB II-be vágynak, ezért meg is fognak tenni mindent. Major Ernő azt is pozitív példaként hozta fel, hogy a klub médiamegjelenései alapján egy profi csapatot látott, amit aztán a közös edzések még jobban megerősítettek.

A szurkolói kérdések között előjött az is, hogy továbbra is cél-e az NB II-be való feljutás és ehhez megfelelő-e a háttér. Erre mind Lánczos Attila, mind Gombos Zsolt vezetőedző igennel felelt. A mostani szezonra a harmadik hely elérését tartják reálisnak, bár a játékosok fogadkoztak, még 39 pont gyűjthető és “csak” 10 a hátrány, így nem adják fel. Lánczos Attila kitért arra is, bár jó pár nagyobb büdzsével rendelkező klub van az NB III-ban, de az anyagi támogatás biztosított, így a játékosoknak csak a játékra és a minél jobb eredmények elérésére kell koncentrálniuk.

A hétvégi rajt kapcsán Gombos Zsolt többször elmondta, hogy nagyon jól erősített a Dunaújváros, sokat fejlődtek is a legutóbbi találkozás óta, ráadásul az életükért küzdenek, így nem számít könnyű meccsre, ugyanakkor hazai pályán csak a győzelem elfogadható, amit a játékosok is megerősítettek. A jó hangulatú beszélgetésen a szurkolók biztosították támogatásukról a csapatot és megköszönték az új játékosoknak, hogy az FC Nagykanizsát választották. A Fenegyerekek a hétvégén is ott lesz a stadionban és azt remélik, az utánpótlás-játékosok is csatlakoznak hozzájuk, hogy közösen szurkolják ki a kanizsai győzelmet.