Vereség a rangadón

2024-03-17 Off By Németh Ferenc

Az első szó legyen a köszöneté: nagyon szép nézőszám fogadta a csapatokat és a Fenegyerekek is kitett magáért az első perctől az utolsóig. Az egész klub nagyon sajnálja, hogy ez most pontot nem ért.

Pedig jól kezdődött a meccs: a 2. percben Kondor Kristóf jól lépett ki Heil és Gál között, majd előbbi, kaposvári védő lerántotta, így jogosan villant a piros. A kiállítás után azonban jól reagált a kialakult szituációra a Rákóczi, volt játékosunk, Ekker Milán vette át Heil helyét. A jó iramú első 15 perc alatt 1-1 kisebb lehetősége volt mind a két csapatnak, majd a 18. minutumban egy mintaszerű akciót vitt végig a jobbszárnyon a Kanizsa, Szabó Patrik centrezésére Lőrincz érkezett jó ütemben, és meg is szerezte szezonbeli 12. gólját. A találat után jött egy jó 5-6 perc, amikor a Kanizsa több szögletet is elvégezhetett, de újabb gól nem érkezett. Eztán rendezte a sorait a Rákóczi, főleg Babinszky és Hampuk mozgott veszélyesen, Zsemlye egy alkalommal órási mentéssel akadályozta meg az egyenlítést. Ami aztán a 28. percben végül egy szöglet után megjött, Gál Mátyás fejelt jó ütemben, a bólintása Szabón változtatott irányt, így talált utat a kapunkba. Az utolsó 15 percben a Kaposvár játszott fölényben, de újabb gól nem esett.

A szünet után jól jött ki a Kanizsa, a hazaiak birtokolni tudták a labdát, ismét több szöglet is jött egymás után. A 78. percben, egy nagy bedobás után kitámadtunk, amit jól használt ki a vendég együttes: Ekker labdaszerzése után, jól indította el Babinszkyt, aki az összefutó Szökrönyös és Varga mellett tálalt Hampukhoz, a csatár pedig értékesítette a ziccert. A Rákóczi 10 emberrel fordított. A hátralévő bő 15 percben Szilágyinak volt egy kapufája, Lőrincnek is volt 2 lehetősége, de Horváth Fábián mindent védett. Az is a mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Babinszkynek 1-2-es állás után két óriási lehetősége is volt, hogy eldöntse a meccset, ezeket a Kanizsa megúszta, de így is elvitték a somogyiak mind a három pontot.

A mérkőzés után Gombos Zsolt azt emelte ki, hogy semmit nem látott viszont az akarati tényezőkből, abból a fogadkozásból, ami a játékosokat jellemezte a héten. Azt is kiemelte, hogy megbüntetheti az övéit vagy akár saját magát is, de nem biztos benne, hogy ezek után mindez segítene. Ezen a héten is rengeteget dolgozott a stáb, hogy a hibákat kijavítsa a csapat, ez azonban nem sikerült.

A vereséggel a tavaly március ötödike óta tartó hazai veretlenségi szériája szakadt meg a csapatunknak, ráadásul győzelmének köszönhetően a Dunaföldvár átvette a harmadik helyet a tabellán. Összefoglalóval és a teljes edzői értékelőkkel hétfőn jövünk.