Kondor és Kovalovszki beköszönt, 2-0-ra vertük a Gárdonyt 

2024-04-14 Off By Németh Ferenc

Tavaszi nyárban fogadtuk a Gárdonyt az Olajbányász-stadionban. A keretet tekintve ugyan voltak jó hírek, hiszen Hajnal Gergely több hónapos kihagyás után végre visszatérhetett és Szökrönyös Dani is már ott lehetett a padon, ugyanakkor Godzsajev és Szilágyi beteg lett, így ők kihagyták a mai bajnokit.

Kezdőnk a következő volt:

Kálovits – Józsa Á., Zsemlye B., Szanyi K., Szabó P. – Pintér D., Kovalovszki M., Kondor K. – Sági M., Major E., Lőrincz

A Gárdonnyal szemben volt miért visszavágnia csapatunknak, hiszen legutóbb Agárdon kikaptunk 5-3-ra. Ugyanakkor a Fejér vármegyeiek rendkívül nehéz helyzetből vártak a mai bajnokit, volt 3 eltiltottjuk, a csapat kezdő csatára megsérült, így nem játszott, s mindezek mellett télen 4 alapember távozott Bozai Attila együtteséből.

A 6. perc tájékán sok hazai szurkoló gondolhatta azt, hogy egy gólgazdag győzelemnek lehetnek ma szemtanúi: ekkor Szabó Patrik szépen verte meg az emberét a szélen, a centerezésére pedig jól érkezett Kondor. Kristófnak úgy tűnik, hazai pályán különösen jól megy, hiszen a Szentlőrinc után ismét betalált. A mérkőzés képe azonban nem úgy alakult, mint amire a gyors gól alapján számítani lehetett. A Kanizsa ugyan labdabirtoklási fölényben volt, Lőrincznek akadt is néhány helyzete, de Balogh Ádám indításaiból, pontrúgásaiból a Gárdony is oda-odaért a kapunk elé. Ezek után nem volt meglepő, hogy a szünetben hármat is cserélt Gombos mester: beállt Szökrönyös, Varga és Winkler.

A játék képe annyiban változott, hogy a vendégek erejéből kidolgozott akciókra már nem igazán futotta, de hátul így is állták a sarat. Mi több nagy helyzetet is elpackáztunk, Lőrincz és Winkler egyaránt volt ziccerszituációban, így szűk előnnyel jött a hajrá. A hosszabbításban csapatkapitányunk a tizenhatos csücskéről vállalt el egy szabadrúgást, ami meglepte a meccsen egyébként több bravúrt is bemutató Orczit, ezzel Kovalovszki Máté megszerezte a 9. gólját a szezonban, amivel feljött a házi góllövőlista második helyére.

A mérkőzés után Gombos Zsolt egyáltalán nem volt elégedett, mint mondta, sokszor az egész stáb nevében szégyellte magát a szurkolók előtt, akik egyébként ma is szép számban biztatták az FC Nagykanizsát. Azt is elmondta, az rendben van, hogy gólt nem kaptunk és a támadásvezetések mennyisége is elfogadható volt, viszont rendkívül rossz döntéseket hoztak a támadók a kulcspillanatokban. Azt is hozzátette, hogy a kezdőből legalább 8 játékos volt, akinek ennél lényegesen jobb teljesítményt kell nyújtania a jövőben. Végezetül pedig gratulált a Gárdonynak, hiszen a sok nehezítő tényező ellenére a vendégek nagyot küzdöttek.

A Dunaföldvár 1-1-re végzett a Fehérvár II-vel, így Kovalovszki Mátéék újra felléptek a dobogó harmadik fokára. Egy hét múlva rangadó, az FC Dunaföldvár – FC Nagykanizsa találkozó 17:00-kor kezdődik majd a dunaföldvári sporttelepen.