Jó formában játszanak U19-es játékosaink.

2024-04-19 Off By Németh Ferenc

A bajnokság rájátszásában a kisebb hullámvölgy után, újra a győzelem ösvényére lépett U19-es csapatunk.

U 19:  FCNagykanizsa – Szekszárd Ufc 5-2 (2-1)

Összeállítás: Soós D, Mikler P, Kálovics R, Szilárd O, Erdei M, Lancsák M, (Vadász N), Csire B (Richter M), Takács Ke, Torma Zs, (Orsós N), Horváth K, Koller N.

Gólszerzők: Koller N 2, Horváth K 2, Takács Kevin.

Ifjovics Ferenc vezetőedző: Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk a mai napon, az eddig 100%-s, eddig mindössze egy gólt kapott Szekszárd volt a vendégünk! Nagyon fegyelmezett, taktikus és bátor játékot vártam a csapattól. Már az elején betartották a fiuk, amit kértem, jól zártuk le a területeket, időben visszazárva, szűken védekeztünk. A megszerzett labdákat, megbecsülve, bátran játszva, helyenként ügyes összjátékkal gyorsan az ellenfél kapuja elé értünk, ahol több lehetőség is adódott ezekből az ellentámadásokból. A Szekszárd csak járatni tudta a labdát, de inkább csak oldalpasszokkal és csak lassan tudtak előre jönni, kapura lövésig nem jutottak el. A 17. percben a térfék közepén labdát szereztünk és a visszahúzódó Horváth K indította remek passzal Kollert, aki lefutotta a védőjét és magabiztosan lőtt a jobb sarokba. Sajnos nem tartott sokáig az öröm, két perc múlva egy hosszú indításnál a belső védőink és a kapusunk nem értette meg egymást, a center lecsapott az indításra, ütközött a kapusunkkal, a játékvezető büntetőt ítélt (meg lehetett adni), amit, Fricsi Szabolcs magabiztosan értékesített. 10 perc múlva Torma robogott el a jobb oldalon, pontos beadását Takács lőtte kapura, a labda az egyik védő kezéről fölé pattant, jogos 11-s. A büntetőt Koller lőtte a bal sarokba 2-1. A vendégek jöttek előre, de jól zártunk, nem sikerült helyzetig eljutniuk. A második félidő elején egy szép jobb oldali támadás után Horváth K visszagurítását Takács lőtte a jobb felső sarokba, szép megoldás volt. 3-1. Innentől kezdve már teljesen mi irányítottuk a játékot, szebbnél szebb támadásokat vezetve, előbb Richter Máté, egy szép csel után ugratta ki Horváthot, aki magabiztosan lőtt újabb gólt. 4-1. Pár perc múlva Szilárd O indításával ismét Horváth K lépett ki a védők között és 16 méterről nagy gólt lőtt a jobb sarokba. Összességében, nem várt, de fölényes és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk az eddigi listavezető ellen. Gratulálok az egész csapatnak!

U19:  Sárbogárd – FCNagykanizsa 0-7 (0-3)

Összeállítás: Takács K, Mikler P, (Erdei M),Bódi B, (Torma Zs) Kálovics R, Szmodics Z, Lancsák M, Szilárd O, Csire B,( Richter M), Orsós N, Horváth K, Koller N.

Góllövők: Koller N3, Orsós N 2, Horváth K, Richter M.

Ifjovics Ferenc Vezetőedző: A közvetlen tabellaszomszédhoz látogattunk a nyári melegnek megfelelő időben, Áprilisban! Átengedtük a hazaiaknak a kezdeményezést, visszaálltunk, lezártuk a területeket, ami teljesen megzavarta a hazaiakat, előttünk viszont nagy területek nyíltak a labdaszerzések után! A hazaiaknak nem sok esélyük volt még a gólhelyzetbe kerülésre sem, hisz szinte mindenhol emberfölényben voltunk. A hazai védők nem nagyon jöttek előre, inkább csak hosszú indításokkal és keresztlabdákkal próbálkoztak, ezeket könnyedén vertük vissza és a megszerzett labdákkal, a középpályát gyorsan átjátszva, könnyedén kerültünk helyzetekbe. Aránylag gyorsan meg is szereztük a vezetést, Orsós N lépett meg a jobb oldalon, lefutotta védőjét és a rövid sarokba lőtt. Pár perc múlva Koller lépett meg a bal szélen, pontos visszagurítását Csire B lőtte pár centivel a jobb kapufa mellé. Nem sokat kellett várni az újabb gólunkra, Horváth K nagyszerűen indította a baloldalon Kollert, aki két szép csel után a rövid sarokba lőtt! 0-2. Néhány perc múlva Koller gyönyörű kereszt labdával indította Orsóst, akinek beadás az egyik védőről Lancsák  elé pattant, aki pontosan ívelt Horváth Kornél fejére, aki a léc alá fejelt, 0-3.  A 45. percben a Sárbogárdiak belső védője a kiállítás sorsára jutott, amikor is a kilépő Kollert csak szabálytalanul tudta szerelni, sajnos a 17 méteres szabadrúgásból nem sikerült gólt szerezni, viszont a kiállítás miatt 10 főre fogyatkozott hazaiaknak nem sok esélyük maradt a felzárkózásra. A második félidő elején kicsit bealudtunk, jó pár percig nem találtuk meg ami az első félidőben remekül működött, egészen a 67. percig, amikor is Koller lépett ki a baloldalon, pontos beadását Horváth K készítette le Richternek, aki okosan a jobb sarokba gurította a labdát, 0-4! A hazaiak teljesen szétestek, egymás után jöttek a helyzetek, ezekből még Horváth passzolt szépen Koller elé, aki szép egyéni játék után a kapus lába között gurított a kapu közepébe, 0-5.  Két perc múlva újra Koller száguldott el a bal oldalon, pontos beadását Csire készítette le Orsósnak, aki nem hibázott, 0-6. A végeredményt az addig remekül játszó Koller állította be, amikor is okosan kényszerítőzött Horváth Kornéllal és a visszakapott labdát, nagy nyugalommal  gurította a bal sarokba. 0-7. A mai napon teljesen megérdemelt nagy gólarányú győzelmet arattunk, amihez jó pár játékos nagyszerű teljesítménnyel járult hozzá! Gratulálok a Csapatnak.