Női NB II: Hazai pályán fogadtuk a jó erőkből álló Airnergy FC csapatát a hétvégén.

2024-05-15 Off By Németh Ferenc

Női NB II. Nyugati csoport 24. forduló FC Nagykanizsa – Airnergy FC 5 – 3 (2-1)

 

Összeállítás: Szabó Zs., Domján-Köröcz B., Németh P., Pintér D., Gergelics C., Kaszás N., Molnár R., Gyergyák R. (Nagy-Fáró D.), Sóstai L., Szollár B., Balassa D.

Csere: Nagy-Fáró D.

Kispad: Molnár R., Vékási F.

Góllövők: Szollár B. (3), Pintér D., Németh P.

 Benedek József vezetőedző:

Az őszi szezonban Bp.-en kikaptunk 3:1-re. Igy természetes reakciónk az volt, hogy revansot vegyünk, még akkor is, ha a táblázaton előttünk vannak.

Tervünk az volt, hogy a mérkőzés elején támadólag fellépve előnyhöz jussunk, majd azt próbáljuk tartani a mérkőzés folyamán. Jól is kezdtünk, hisz Szollár B. két távoli találatával már a 7. percben vezettünk 2:0-ra. Jó iramú mérkőzéssé alakult, ellenfelünk kezdte átvenni a játék irányítását. Ennek eredményeképp szépíteni tudtak a 21. percben (2:1) Így fordultunk a második félidőre. Látszott, hogy alakítani kell játékunkon, mert a rohanás kezdett hátránnyá válni. Inkább a védekezésre helyeztük a hangsúlyt a továbbiakban, és bíztunk hatékony kontráinkban. Az 57. percben egy szögletrúgásból egyenlített a vendégcsapat. (2:2) Sajnos nagy területeket adtunk fel játékunkból adódóan, amit jól használt ellenfelünk. De a 71. percben Németh P. lefutva védőjét bomba gólt ragasztott a hosszú felsőbe (3:1) Nem sokáig örülhettünk. Jött az egyenlítés egy hiba folytán a 74. percben. (3:3) Egyre veszélyesebbek lettek kontráink, aminek a 79. percben Pintér D. adta tanúbizonyságát (4:3). Izgalmasan alakult a vége is hisz pontrúgásaikkal veszélyeztettek a fővárosiak. De egyenlítési törekvéseiket Szollár B. a 89. percben, léc alá tartó bombájával annulálta (5:3) Sípszó!!

Nagyon kellett a siker hisz két hazai mérkőzésünket ellenfeleink lemondták, így játék nélkül voltunk jó ideig, majd vendégeskedtünk a bajnok pécsi csapatnál, nem sok sikerrel. Tehát az előjelek nem voltak kedvezőek. Ehhez képest látszott a lányokon, hogy nagyon akarnak, motiváltak. A játékunkat tekintve azért voltak üres járataink, és hibáink, de ez most jól sült el. Izgalmas, változatos mérkőzés volt, parádés góljainkkal!  Ez a mentalitás kelleni fog a hétvégén az Ajka ellenében is.

Gratulálok a csapatnak!