“Kis gól is gól…” győzelemmel zártuk a szezont 

2024-05-26 Off By Németh Ferenc

Az már múlt vasárnap eldőlt, hogy mind a két fél számára csak a presztízs lesz a tét, hiszen a Majos bennmaradt, míg a Kanizsa megszerezte a bronzérmet.

A kezdőnk a következő volt: Kálovits H. Kovalovszki M., Szanyi K., Bence Sz., Szabó P. Józsa Á., Godzsajev T. Szilágyi A. – Sági M., Kondor K., Lőrincz B.

Érdekesség, hogy hosszú idő után teljes kerettel utazott a csapat, 9 cserével, azaz csak a régóta sérüléssel bajlódó János és Kalafat hiányzott a majosi bajnokin.

A hazaiak egy hete komoly pofonba szaladtak bele a Dunaföldvár ellen, ehhez képest ma bátran kezdtek, főleg Vukk Zsombor elfutásaiban volt veszély. Nagyjából az első játékrész 20. perce táján kezdtük átvenni az irányítást, de a mezőnyfölény kidolgozott helyzeteket nem hozott, leginkább Szanyi nagy bedobásai révén tudtunk veszélyezteni. Aztán a játékrész hajrában jött egy akción belül két remek megoldás: előbb nehéz szögből Lőrincz Bence eresztett el egy okos, ívelt labdát, ami azonban a kapufáról kifelé jött. De rá nagyjából 1 percre Kondor is eleresztett egy óriási bombát, nagyjából 23-25 méterről, ami a lécen csattanva már utat talált a hazaiak kapujába. A játékrészhez még hozzá tartozik az is, hogy mind a két oldal vitatott egy-egy piros lapot, de a Kondorral szemben történő lerántást le sem fújta a játékvezető, míg Józsa faultját sárgával díjazta.

A szünetben Varga Dominik állt be Sági Marcell helyére. Fiatal játékosunk ezúttal a támadóhármas tagjaként kapott szerepet, a játékrész első veszélyes lövése hozzá volt köthető. A meccs szépen csordogált, a labda többet volt nálunk és Kovalovszki, valamint Szilágyi is több esetben közel volt a gólszerzéshez, de a fiatal Hübner jól állta a sarat a hazaiak kapujában. A játékrész közepén több sérülés is tarkította a meccset: Józsát és a szezont végül 20 góllal záró Lőrinczet is kényszerűségből kellett lecserélnie Gombos Zsoltnak, míg a másik oldalon Pál Márton bicegett le a pályáról. Az érintetteknek mihamarabbi felépülést kívánunk.

Volt néhány veszélyes kontrája a Majosnak, de összességében elmondható, hogy uralta a második játékrészt a dél-zalai csapat, így győzelem lett a vége az utolsó bajnokinak. A meccs végén Gombos Zsolt röviden elmondta: tudta, hogy hajtós, küzdős meccs lesz, ami be is igazolódott. Az viszont mindenképpen pozitív, hogy kapott gól nélkül tudott nyerni a csapat.

A szezon ezzel véget ért, értékelő interjúkkal a napokban jelentkezünk.