Szerdai mérleg: bemutatkozás és magabiztos győzelem

2024-07-18 Off By Németh Ferenc

Jelentősnek módható átalakuláson van túl felnőtt csapatunk kerete. A távozók oldalán a következő játékosok szerepelnek: Kálovits Henrik, Szilágyi Adrián, Major Ernő, Hajnal Gergely, Sági Marcell, Varga Dominik, Haála Kada, Pintér Dániel és Zsemlye Balázs. Nekik további sok sikert kívánunk.

Az érkező játékosok között említhetjük Verpecz Istvánt. A Haladástól átigazoló kapus majd 100 NB I-es meccsen szerepelt, korábban a felnőtt válogatott keret tagja is volt. A jövőben a kapusedzői munkába is besegít a klubnak, a döntésében ez is fontos szempont volt. Kapusfronton duplán is erősödtünk, hiszen minket választott az Észak-Keleti csoport bajnokának, a Putnoknak a kezdő hálóőre, Mészáros Dávid. Ha a védelem irányában haladunk tovább, van egy nagy visszatérőnk, hiszen Ekker Milán újra piros-kékben fog szerepelni. Korábbi házi gólkirályunk a Kaposvártól igazolt haza, nem mellesleg Eki remek szezont produkált a somogyiaknál. A középpálya közepén láthatjuk majd a folytatásban Török Lászlót, aki a III. Kerülettől érkezett. A kecskeméti nevelésű játékos a Szentlőrinc csapatában korábban az NB II-ben is szerepelt, egész pontosan 34 alkalommal jutott szóhoz. A támadó szekció szélén számíthat majd a stáb a fiatal szabálynak megfelelő, 2006-os születésű Vukk Zsomborra. Zsombira szurkolóink is emlékezhetnek, hiszen a Bonyhád-Majos egyik legjobbja volt a mögöttünk hagyott szezonban, a majosi találkozón bizony okozott kellemetlen perceket a védelmünknek. Végül pedig szintén a támadók sorát erősíti Gránicz Patrik. Patrik a Pécs színeiben anno az NB I-ben is bemutatkozott, a 29 éves csatár komoly NB II-es múlttal rendelkezik, hiszen a Békéscsaba, az ETO és a Kozármisleny színeiben összesen 151 alkalommal lépett pályára a másodosztályban. Most az NB III-as Tiszafüredtől érkezett, azzal a nem titkolt céllal, hogy kanizsai játékosként jusson vissza az NB II-be.

Ahogy a bemutatáson Lánczos Attila, a klub ügyvezetője is fogalmazott, még várhatóak változások a csapatban, de az a cél, hogy vasárnapig a végleges keret 95 százaléka már meglegyen. Ennek megfelelően, a szerda kora esti edzőmérkőzésen is több próbajátékos lépett pályára az FC Nagykanizsa színeiben az Olajbányász-stadionban.

A rekkenő hőségben nem estek egymásnak a csapatok, de az első 15 percben a Zala Vármegyei I-ben legutóbb ezüstérmes gárdának is volt egy lehetősége, aztán ahogy telt az idő, úgy lett egyre nagyobb a hazaiak fölénye. Gránicz Patriknak és Lőrincz Bencének is adódott helyzete, de ezek kezdetben kimaradtak. Aztán az első fél óra végéhez közeledve, a legutóbbi szezon házi gólkirálya, Lőrincz Bence kétszer is villant, így 2-0-ás állásnál vonultak szünetre a csapatok. Vezetőedzőnk teljes sort cserélt a szünetben. Beállt a hosszú sérüléséből visszatérő János Norbi, aki érezhetően nagy kedvvel játszott, csakúgy mint Kondor Kristóf. A harmadik hazai gólt ők ketten hozták össze, a befejező a székely csatárunk volt. Norbinak pár perccel később egy kapufája is adódott, majd ő készített elő Keresztesnek, aki szép akció végén szerezte csapatunk negyedik gólját. Az 5-0-ás végeredményt két próbázó, Keresztes és Rajsli hozta össze.

A mérkőzés után Gabala Krisztián a látottak alapján elmondta, a lényeg az volt, hogy minden játékos kapjon 45 percet, s ez meg is történt. A csapat fáradtan mozgott, de ez érthető is a felkészülés ezen szakaszában. Szombaton ismét hazai edzőmérkőzést játszik csapatunk, akkor a Sopron lesz az ellenfél. Az a találkozó 17:00-kor kezdődik az Olajbányász-stadionban.