Nemzetközi edzőmeccsel hangoltunk a kupára

2024-07-31 Off By Németh Ferenc

Ahogy azt már a honlapunkon is olvashatták, jól sikerült a szezonrajt csapatunknak, hiszen Kondor és Török góljával, 2-0-ra győzni tudtunk Siófokon. A felkészülés alatt azonban, rajtunk kívül álló okok miatt, a vártnál kevesebb edzőmeccset sikerült lekötni, ezért is jött jól ez a lehetőség, hogy az arab csapat a közelben edzőtáborozik, így a két együttes a lendvai stadionban játszott ma egy felkészülési találkozót.

Az ellenfél erejét jól jelzi, a 7. helyezés mellett, hogy a pályára lépők között 5 játékos piaci értékét is 2 millió euró fölé taksálják. Ennek ellenére a mi kezdőnkbe azok a játékosok kerültek be, akik Siófokon nem kaptak lehetőséget vagy csereként szálltak be. Az első 15 percben kiegyenlített játék zajlott, aztán az Al Bataeh átvette az irányítást, de a védekezésünk sokáig hibátlan volt. Aztán a játékrész vége előtt kicsivel egy bomba góllal szerzett vezetést az emirátusi gárda.

A második játékrészre szinte sort cseréltünk, s büszkén említhetjük azt is, hogy bátor játékkal debütált a felnőtt csapatunkban a 2008-as születésű, saját nevelésű játékosunk, Pintér Dávid. Az utolsó 15 percben már egyre több helyzetet tudtunk kialakítani, aminek meg is lett az eredménye: egy szélről bejött labdát Lőrincz Bence gyönyörűen fejelt a hálóba, kialakítva az 1-1-es végeredményt.

Szombaton már tétmeccs következik a Magyar Kupában. Az Olajbányász-stadionba a Gárdony érkezik, a találkozó 16:30-kor kezdődik. A mérkőzésen a bajnoki jegyárak lesznek – felnőtt: 1000 Ft, diák, női, nyugdíjas: 800 Ft, 12 év alatt ingyenes -, valamint a bérletek is érvényesek lesznek a találkozóra.