FC Nagykanizsa Utánpótlásának bemutatkozója a 2018-2019-es idényben

2018-08-09 Off By Németh Ferenc

FC Nagykanizsa Utánpótlásának bemutatkozója a 2018-2019-es idényben
Elkezdték a felkészülést az új szezonra utánpótlás csapataink is Bene Gábor Szakmai Igazgató vezetésével.2018. július 1.-i dátummal a teljes utánpótlás szakmai munkáját irányítja már a kanizsai szakember, aki eddig korosztályos edzőként, valamint a kisebb, úgymond Bozsik korosztályok szakmai koordinációjáért volt felelős. Részletekért kérem kattintson a bővebben gombra.
Bene Gábor Szakmai Igazgató: Megtiszteltetés, hogy nevelőegyesületem utánpótlásáért dolgozhatok, egyben óriási felelősség is, hiszen 250 gyerek felügyelete, koordinálása, és fejlődési lehetőségüknek megteremtése hatalmas feladat. Azt gondolom, köszönhetően az elmúlt 2 évben végzett kiskorosztályos szakmai vezetői munkának, illetve korosztályos edzőként eltöltött 10 évnek, hogy teljes rálátással rendelkezem az FC Nagykanizsa egész utánpótlását tekintve. Ennek megfelelően nagy reményekkel kezdtük el a munkát a kialakított edzői stábbal és biztos vagyok benne, hogy eredményes szezon elé fogunk nézni. Mindig kérdés az utánpótlásban, hogy mi számít eredményes szezonnak. Számomra egyértelmű, hogy gyerekekben, játékosokban gondolkozunk. Utánpótlás edzőimmel együtt arra fogunk törekedni, hogy a játékosaink az életkoruknak megfelelően a lehető legmagasabb szintű képzést kapják, így tehetségükhöz mérten tudjanak fejlődni. Természetesen fontos lesz, hogy csapatszinten is megálljuk a helyünket, főleg az U12-csapattól felfelé található 6 korosztályos csapatainknál, akik Nb1-es, Nb2-es bajnokságokban fognak játszani. Véleményem szerint, ha jól dolgozunk, fejlődnek a játékosok, akkor csapatszinten is egyre jobbak leszünk. Célunk ezen felül az is, hogy olyan szakmai képzést és klubéletet alakítsunk ki, hogy a legtehetségesebb gyerekeket is itt tudjuk a csapatnál tartani és célként lebegjen a szemük előtt az FC Nagykanizsa felnőtt csapatában való szereplés. Az elmúlt évek sikeres utánpótlás munkája abszolút megmutatkozott a különböző kiemelt akadémiákra (Illés, Puskás, ZTE) távozó, valamint korosztályos válogatottakban bemutatkozó játékosaink (Szilágyi Adrián, Tóth-Gábor Kristóf) számán. Nagyon fontosnak tartom, hogy az idei évben is a kiskorosztályokkal minél több nemzetközi tornán járjunk, a nagyobb korosztályoknál pedig akkor fogunk jól dolgozni, ha már az idei szezon végén tudunk feladni saját nevelésű játékost a felnőtt keretbe ennek megfelelően már most 4 ifjúsági korú játékosunk rendszeresen a felnőtt csapatunkkal végzi a felkészülést.
Az edzői stáb kialakításánál törekedtem arra, hogy fiatal és rutinos edzők is megfelelő arányban legyenek és nagyon fontos volt számomra, hogy kanizsai edzőkkel tudjak együtt dolgozni, így a legkisebbekkel a Király testvérek László és Endre fog foglalkozni, ezen kívül Lukács István, Kelemen Attila, Visnovics István, Rácz Szabolcs, Szabó Benjamin dolgozik vezetőedzőként az U13 korosztályokig bezárólag. Az U14-es csapatot Cs. Horváth Gábor, az U15-öt Ifjovics Ferenc, az U17-et Visnovics László, míg az U19-et pedig Németh István vezeti. A versenyző korosztályoknál a segítő edzők a felnőtt csapat játékosai lesznek, ebben Csáki József, Kovács György, Vittman Ádám, és Vlasics Dániel fog részt venni. A kisebb korosztályoknál nagy örömömre Németh István és Cs. Horváth Gábor is szerepet vállal segítőedzőként, illetve Takács András és Buda Péter is az edzői stábba tartozik segítőedzőként. Az erőnléti felkészítés és koordinációs képzés Németh Imre feladata az utánpótlás csapatinknál is. A kapusképzés is fontos szegmens, itt Vlaszák Géza koordinálásával Horváth Gábor és Munkácsi Zsolt foglalkozik a játékosainkkal. Fontos megemlítenem Vlaszák Géza bácsi szerepét, aki a kapusedzések szervezése és felügyeletén kívül kiemelt szerepet játszik Óvodai Fociprogramunk szervezésében és menedzselésében, illetve a napi teendőkkel kapcsolatban is támaszkodunk rutinjára és több tízéves szakértelmére.
Várjuk Önöket korosztályos csapataink mérkőzésein is, kövessék figyelemmel fiatal játékosaink szereplését az elkövetkezendő szezonban.
Hajrá FC Nagykanizsa!
Nagykanizsa, 2018. 08. 08.
Bene Gábor Szakmai Igazgató
FC NAGYKANIZSA