Jól halad a felső korosztályaink felkészülése a bajnoki rajtra! Hétvégén már főpróba vár az U19 és U17-es csapatainkra Szombathelyen.

2022-02-07 Off By Németh Ferenc

Január közepén kezdték meg a felkészülést a tavaszi szezonra utánpótlás csapataink, ami a pandémia okozta nehézségek ellenére is jól halad. A program sűrű, hiszen a legfelső korosztályaink, azaz az U16-U17-U19-es csapataink heti 5 edzéssel, és egy-egy edzőmérkőzéssel készülnek. A felkészülési időszakban fokozott figyelmet fordítunk a kondicionális képességek fejlesztésére is, ami azt jelenti, hogy Németh Imre erőnléti edző munkáját még egy funkcionális erőfejlesztő edzéssel is megtoldjuk, így teljesen komplex felkészülést tudnak a gyerekek végezni a közelgő bajnoki rajtig, hozzátéve, hogy ezt a fajta munkát az egész tavaszi versenyszezonban is folytatni fogjuk.

A lekötött edzőmérkőzésekből sajnos volt, ami elmaradt, de így is már két mérkőzésen túl vannak a csapataink. A Zalakomár megye 1-es felnőtt csapata ellen, valamint az Andráshida U19-U17 vegyes csapata ellen vegyesen játszottunk mi is, melynek során minden játékosunk legalább 45 perces terhelést kapott. A hétvégén pedig már a bajsokság főpróbájaként Szombathelyen lépünk pályára, a tervezettek szerint teljes mérkőzést játszva mind az U17, mind pedig az U19-es csapatainkkal!

Edzőmérkőzések eredményei:

FC Nagykanizsa U17/U19 vegyes – Zalakomár felnőtt 7-7

FC Nagykanizsa U17/U19 vegyes – Andráshida TE U17/U19 vegyes 10:0

A mérkőzéseken szerepeltek a felnőtt keretünknél edző fiatalok is, összességében bizakodóak vagyunk a jövőre nézve.

Folytatás a hétvégén Szombathelyen!

#fcnagykanizsa#utánpótlás#hajrákanizsaifoci#