Győzelem Almásfüzitő ellen!

2022-10-18 Off By Németh Ferenc

Nehéz mérkőzésre számítottunk Almásfüzitőn. Ezt elsősorban a sérült játékosaink száma miatt alakult így. De azért bíztunk a sikerben.

Benedek József vezetőedző:

Jól kezdődött számunkra a mérkőzés, hisz kezdeményezően léptünk fel, aminek meg is lett az eredménye. Előbb Szollár B. távolról talált be, majd Köröcz B. követte egy szabadrúgás góllal. Kicsit lassítottuk a játékot, ezt követően. A hazai csapat ritkán jutott el kapunkig, ám mégis tudtunk gólt ajándékozni nékik. A félidő lefújása előtt egy lepattanót nem tudtunk tisztázni. Kis bizonytalankodás után némi segédlettel a hálónkban kötött ki a labda (2:1).

A második játékrészre nagyobb önbizalommal jött ki a hazai csapat. Stabilan védekeztek és gyors kontrákra játszottak. Ennek meg is lett az eredménye, hisz az 51. percben egyenlíteni tudtak. Ezt követően igyekeztek ezt a lélektani előnyt kihasználni, de magunkra találtunk végre. Kisebb szerkezeti változások után, többet támadtunk, és voltak gólszerzési lehetőségeink is. Míg a 65. percben Németh P. szemfüles’ góljával növeltük előnyünket. A játék a hazai kapu előtt zajlott, számos lehetőséggel részünkről. Ennek egyik próbálkozását csak szabálytalanul tudták a büntető területen belül megakadályozni a védők. A jogos büntetőt Szollár B. magabiztosan végezte el 4:2 javunkra. A hátralévő 10-12 percben igyekeztünk “megnyugtatni a játékot”. Az eredmény tartására törekedtünk.

Azt gondolom, túl azon, hogy sérültjeink hiányoztak jól teljesítettünk, egy lelkes, az NBII.-ben most debütáló csapat ellenében.

Női NB II. Nyugati csoport 7. forduló Almásfüzitő SC – FC Nagykanizsa 2-4 (1-2)

Összeállítás: Andor T., Gergelics C., Németh P., Szollár B., Balassa D., Sóstai L., Szokol D., Pintér D. (Molnár R.), Szabó Zs., Vizi Sz., Köröcz B.

Kispad: Molnár R., László Zs.

Góllövők: Szollár B. (2), Köröcz B., Németh P.