Győzelem a zalai rangadón!

2023-05-22 Off By Németh Ferenc

A hét végén nem gyenge mérkőzés várt ránk, hisz Zalaegerszegre utaztunk riválisunkhoz, a ZTE. csapatához. A héten elsősorban a regenerációra, a pihenésre fordítottunk nagyobb figyelmet, hisz a “rangadó” titulus kiemelt figyelmet kívánt.

Benedek József vezetőedző:

Az első 10 perc egymás feltérképezésre ment el. Igaz hogy az első komolyabb helyzet a hazai csapat előtt adódott, de a kapusunk (Sebők V.) és a felsőléc segítségével tisztázott.

Támadásainkat jól felépítve a középpályán hatékonyan támadtunk elsősorban a széleken. Látszott, hogy nem erre készült a hazai csapat, eléggé kapkodóvá vált a játékuk. A 22. percben Szollár mélységi passzára együtt érkezett a hazai kapus védőjével, aminek eredményeképpen Németh P. elé került a labda, amit magabiztosan helyezett a kapuba. Változatosabb lett a játék, mivel a ZTE. célfutballt kezdett játszani. Előszeretettel hagyták ki a játékból középpályásaikat, így gyors kontrákra törekedtek. Eredménytelenül.

A második félidő is hasonló ritmusban indult. Próbáltak benyomni bennünket térfelünkre, de ezek inkább távoli szabadrúgások felívelését jelentették. Kicsit magunkra is “húztuk” őket, de pontrúgásokon kívül, helyzetből nem voltak veszélyesek. Egyre inkább nem nekünk lett sürgős a mérkőzés, így jó labdatartással, szélsőink játékba hozatalával rendre zavart okoztunk fáradó ellenfelünk védelmében. A 88. percben Szollár jól ugratta ki Pintér Dórát, akinek laposan belőtt labdája a menteni igyekvő Nyári V. lábáról a hálóba pattant. 0:2 !!!

Azt gondolom, hogy ez a mérkőzés bebizonyította, hogy az őszi hazai győzelmünk nem volt véletlen. Sőt azt is bátorkodom mondani, csapatunkon látszott, hogy több munka van mögöttünk, mint amit egyszerű rutinnal, vagy egóval két vállra lehet fektetni.

Amúgy egy jó iramú, viszont sok hibával játszó két csapat mérkőzése volt, ami a színvonalát tekintve közepesnek mondható.

Gratulálok a csapat teljesítményéhez, motiváltságához!

Szép volt!

 

Női NB II. Nyugati csoport 21. forduló ZTE FC – FC Nagykanizsa 0-2 (0-1)

 Összeállítás: Sebők V., Molnár R., Gergelics C., Farkas Cs. (Nagy-Fáró D.), Németh P. (Pintér D.), Szollár B., Balassa D., Sóstai L., Balassa A., Szabó Zs., Báder M.

Csere: Andor T., Molnár R., László Zs., Szokol D., Pintér D., Nagy-Fáró D.

Góllövők: Németh P., öngól