Bemutatkozott az NB I-ben volt játékosunk, Vékony Bence!

2024-02-15 Off By Németh Ferenc

Két és fél évig szerepelt csapatunknál a Puskás 18 éves középpályása, a fiatal tehetség edzője egykori NB I-es gólszerzőnk, Cs.Horváth Gábor volt. Bence mondhatni végigjárta azt a ranglétrát, amiért a Bozsik Program létrejött. Ebben a képzési formában kezdte el ugyanis a focit szülővárosában, Zalakaroson, majd került át a nagykanizsai képzési központba, az FC Nagykanizsához. A korosztályos csapatban nálunk együtt játszott jelenlegi felnőtt gárdánk alapemberével, Varga Domával és a most a ZTE-ben szereplő Mulasics Dániellel, valamint Dobos Benedekkel. Nagyon hamar előjött, hogy Bencében komoly potenciál van, hiszen már kanizsai színekben felfigyelt rá az FTC, de végül nem ezt az utat választotta. Mint azt ma elmesélte, jó érzésekkel gondol a kanizsai időszakra, hiszen nagyon sokat tanult itt, jó csapatuk volt, szerette az edzéseket és több színvonalas tornán vehettek részt. Két és fél év után Kanizsáról igazolt a ZTE-hez, majd onnan az Illés Akadémiához Szombathelyre, aztán 2019 februárjában írt alá mostani csapatához, a Puskás Akadémiához.

A felcsútiak NB III-as gárdáját már a mögöttünk hagyott szezonban is erősítette Bence, akire azért is jól emlékezhetnek a kanizsai szurkolók, hiszen ő lőtte ellenünk az akadémisták második gólját, amivel eldöntötte a találkozót. Tehetségére Felcsúton is felfigyeltek, aminek köszönhetően a téli edzőtáborba már elutazhatott a felnőttekkel. Az edzőmérkőzéseken szerepet is kapott, sőt, ahogy arról a Puskás Akadémia videós összeállítása is beszámolt, gólt is lőtt a kanadai ellenfelüknek. A következő meccsen, a Sparta Praha ellen már kezdő volt, ahogy mesélte, egy rendkívül fizikális meccsen próbálta meg a lehető legjobbját nyújtani. Úgy látszik Vékony Bence karrierjét végigkíséri, hogy a volt csapatai ellen valami jelentős esemény történik vele, hiszen az NB I-es debütálása a ZTE ellen történt. A kék-fehérek 1-0-ra vezettek, mikor a hajrában Bence számára eljött a nagy pillanat. Akkor már mindent egy lapra feltéve támadott a Puskás, mint Bence elmondta, nehéz volt így beszállni, de próbálta segíteni a csapatát. A jövőt illetően a legfontosabb célja a további tapasztalatok szerzése és a minél több játéklehetőség kivívása az NB I-ben. Ebben sokan segítik Felcsúton, leginkább a magyar válogatott Nagy Zsolttól és a korábban a Fradiban és a Honvédban is szereplő, Batik Bencétől kap tanácsokat, míg a külföldiek közül Jonathan Levi ad neki gyakorta tippeket.

Nagyon büszkék vagyunk Bencére, akinek klubunk nevében további sok sikert, valamint több száz NB I-es meccset kívánunk. Bízunk abban is, hogy egyszer szerepel még Kanizsa-mezben.