Makulátlan a felkészülés, ezúttal Szombathelyen sikerült nyerni

2024-02-17 Off By Németh Ferenc

Az Észak-nyugati csoportban szereplő vendéglátók újoncok az NB III-ban, de ahogy azt Gombos Zsolt is elmondta, játékban egyértelműen sokat fejlődtek a nyárhoz képest, ráadásul a Haladás Akadémiája az egyik legnagyobb múlttal rendelkező hazai iskola és több játékos a Lurkóban sajátította el a futball alapjait. A vasiak, a ZTE II-t és a Csornát megelőzve, 14. helyen állnak a bajnokságban.

Ahogy arról a hét közben már írtunk, több játékosunkat betegség hátráltatta, Szabó Patrik pedig a derekát fájlalta, ezért hagyta ki a mai meccset.

A kezdő a következő volt:

Az első gólt az elmúlt hetekben remeklő Szilágyi Adrián szerezte, egy Kondorral való pontos kényszerítő után. Gombos Zsolttól megtudtuk, a heti penzum leginkább a magas letámadásra és a labdakihozatalra koncentrált, ezt jól meg is valósították a srácok, de voltak olyan periódusai a meccsnek, amikor kicsit fáradtnak tűnt a Kanizsa. Mindezek ellenére, bár a saját térfelükön ügyesen játszottak a szombathelyiek, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a meccs során. A mi második gólunkat Lőrincz Bence szerezte, egy szélen végigvitt akció után. A második félidőben is sikerült 2 gólt közé tenni és szintén jó hír, hogy új igazolásunk, Zsemlye Balázs kifejezetten veszélyes az ellenfél kapujára. A harmadik gólunk előtt, egy szöglet után az első fejesét még nagy bravúrral védte a hazai kapus, de a kipattanót a másik belső védőnk, Szanyi kanalazta vissza, és másodjára már a kapuba bólintotta a labdát az exdiósgyőri Zsemlye. Az utolsó gólunk pedig hűen tükrözi a csapat taktikáját, ugyanis egy mintaszerű felpassz találta meg Szilágyit, aki elvitte a kapus mellett, majd higgadtan passzolt az üres kapuba.

Gombos Zsolt elégedetten értékelt, hiszen a héten gyakoroltakat betartotta a csapat. Hiányérzet csak a kimaradt lehetőségek miatt van benne, hiszen jóval nagyobb is lehetett volna a különbség a két csapat között, ugyanakkor sok sikert kíván a Haladásnak a szezonra és a bennmaradásért vívott harchoz.

A Dunaújváros elleni bajnoki rajt előtt már csak a főpróba van hátra. Jövő szombat nemzetközi mérkőzéssel hangol a nyitányra az FC Nagykanizsa. Gombos Zsolt csapata akkor az NK Koprivinca ellen szerepel, 11 órától az Olajbányász-sportcentrumban.