Először füvön – jön az utolsó felkészülési meccs

2024-02-22 Off By Németh Ferenc

11 nappal a Dunaújváros elleni bajnoki előtt edzett először füvön a csapat a téli felkészülés során. A stáb szeretné, ha a szombati meccs is már a centerpályán lenne, hiszen a főpróbát ildomos ideális körülmények között megtartani. Ehhez az időjárásnak lehet még egy-két szava, de jelenleg úgy tűnik, a stadionban fogadjuk a horvátokat. Ami az edzésmunkát illeti: ma délelőtt a gondolkodás, a kognitív képességek és a humor került előtérbe, megspékelve egy kis Fantával és Bayernnel.

A feladatok közé került egy olyan kihívás, amikor a kéz és a láb mozgását kellett különböző vezényszavakra elindítani, összehangolni. Több játékosnak meggyűlt ezzel a baja, ami biztosan eldőlt, hogy Godzsi nem indít tánciskolát a focista karrierje után :).

A cselezést is vegyítették ma a gyors gondolkodással az edzők a tréningen, Messi, Ronaldo és Douglas Costa mozdulatsorai is előkerültek, a legtovább az maradt versenyben, aki a legtöbbször tudta bemondásra a megfelelő mozdulatsort bemutatni. Minderre jött rá még egy kis agyi impulzus, a káoszjáték. Röviden: Ha az edző azt mondta Bayern csak jobb lábbal lehetett passzolni a 4-4-es játékban, ha azt, hogy München, akkor csak ballal. Ha az a szó hallatszott, hogy kóla, akkor csak jobb lábbal lehetett kapura lőni, ha az, hogy fanta, akkor csak ballal. A hangulat óriási volt, az egyik legösszetettebb, de legvidámabb edzést kapták ma a labdarúgóink. Délután sem volt pihenő, a játékosok akkor az uszodában dolgoztak.

Ami a folytatást illeti, szombaton az az NK Koprivnica FC lesz az utolsó, nyolcadik ellenfelünk, amely csapattal tavaly júliusban tanulságos meccset vívtunk. Akkor az első 70 perc után, Szilágyi, Szökrönyös, Lőrincz és Kalafat góljával 4-0-ra vezettünk, de az utolsó 20 percben a csapat kiengedett és ezt a horvátok megbosszulták, így lett a végeredmény 4-4. A Koprivnica nemrégiben Dörnyén fogadta a Kaposvári Rákóczit, a meccset 3-0-ra nyerték a somogyiak. A mi találkozunk szombaton 11 órakor kezdődik – jó eséllyel – az Olajbányász-stadionban. Amennyiben sikerül győzni, úgy veretlenül, 8/8-as mérleggel hangolna a bajnoki rajtra Gombos Zsolt csapata.