Hibátlan felkészülés – a hajrában robbant a csapat

2024-02-24 Off By Németh Ferenc

Ahogy arról csütörtökön már beszámoltunk, tavaly nyáron is összemértünk erőnket a határ menti együttessel. Akkor az első 70 perc után, Szilágyi, Szökrönyös, Lőrincz és Kalafat góljával 4-0-ra vezettünk, de az utolsó 20 percben a csapat kiengedett és ezt a horvátok megbosszulták, így lett a végeredmény 4-4. A Koprivnica nemrégiben Dörnyén fogadta a Kaposvári Rákóczit, a meccset 3-0-ra nyerték a somogyiak.

Az első félidő, ismerve déli szomszédaink habitusát, nem meglepő módon, egy fizikális, helyenként szikrázóan kemény faultokkal tarkított játékot hozott. A 20. perc tájékán egy okos begyakorolt figura hozta meg a vezetést – kihasználva azt a szabályt, hogy kirúgás után nincs les, Haála felívelte a center Kondorra, aki jól játszotta meg Szökrönyöst, a gyors léptű középpályásunkat pedig buktatták a vendég védők, így jogosan járt a büntető, amit Lőrincz értékesített. Ezt videón is láthatják a cikk alján. Az első félidőhöz még egy Lőrincz kapufát írhattunk fel, a már tőle megszokott, befelé húzok és ellövöm szituáció után. A vendégeknek néhány kapu felé tartó lövése volt, komolyabb helyzete nem.

A második játékrészre többet cseréltek a mesterek, az NK Koprivnica pedig érezhetően hátrébb húzta a védelmi vonalát, ami okozott némi problémát a Kanizsának. Ebből is adódóan, a 70. perc tájékáig kevés lehetőséget láthatott a szép számú publikum az Olajbányász-stadionban. Aztán a félidőben beálló János többedik beindulása már gólt ért, jobbösszekötőből betörve lőtt, a lövése megpattant, de így is utat talált a vendégek kapujába. A hátralévő szűk 20 percben érezhetően kijött a két csapat közötti fizikális különbség, amit együttesünk ki is használt. Előbb Szilágyi hozta kihagyhatatlan helyzetbe Jánost, aki a második gólját is megszerezte. Majd a 85. percben Golyó, a gólpasszok mellett, be is talált, egy szépen kidolgozott szögletvariáció után. A mérkőzés legszebb találatát Szabó Patrik szerezte, aki mintegy 22 méterről lőtt bombagólt.

Gombos Zsolt a meccs után elmondta, ugyan látott hibákat a játékban, de mindent egybevéve, remek teljesítményt nyújtottak a játékosai egy kifejezetten kemény meccsen. Hozzátette: nagyon várják már a bajnoki nyitányt a Dunaújváros ellen, hiszen remekül dolgoztak a felkészülés alatt. A vezetőedző szerint külön öröm, hogy három egymást követő mérkőzésen is érintetlen maradt csapata kapuja, a szerzett gólokat tekintve pedig több, edzéseken begyakorolt szisztémát látott viszont, ami szintén pozitív.

Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ma is ilyen szép számban jöttek ki a stadionba. Ne felejtsék, hogy szerdán 17 órakor szurkolói ankétot tartunk a Bányász Sportcentrum tárgyalójában. Itt bemutatkoznak az új játékosok, akiktől szurkolóink is kérdezhetnek. A mai meccsel a hosszú téli szünet lezárult, vasárnap már bajnoki vár csapatunkra. A Dunaújváros elleni találkozó 14:00-kor kezdődik, hazai pályán.