Elkezdődött az U11-es tavaszi régiós versenysorozat!

2024-03-13 Off By Németh Ferenc

Szombathelyre utazott U11-es csapatunk a régiós torna keretein belül, ahol veretlenül szerepeltek Kelemen Attila tanítványai.

U11-Régiós torna Szombathely 2024.03.10.

Eredményeink:

  1. Hévíz SK – FC Nagykanizsa 0:0
  2. Sárvár FC – FC Nagykanizsa 0:0
  3. Lurkó UFC- FC Nagykanizsa 0:0
  4. Szombathelyi Haladás VSE – FC Nagykanizsa 0:1
  5. Tapolca IAC – FC Nagykanizsa 0:0
  6. Ajka FC – FC Nagykanizsa 0:5

A csapatom játékosai: Czender Rikárdó, Fitos Olivér, Mácsai Gergő, Kopcsó Dominik, Magyar Agaton, Majoros Botond, Pozvég Áron, Saskői Nimród, Proszenyák László, Szklenár Zétény, Pongrácz Zsombor, Strazsek Ábel

Kelemen Attila Vezetőedző:

Vasárnap megkezdtük a tavaszi régiós tornasorozatot, az első állomásnak a Szombathelyi Haladás adott otthont.

Nagyon bíztam benne, hogy ott folytatjuk, ahol az ősszel abbahagytuk, az utolsó tornán 6 mérkőzésből 6 győzelmet sikerült szereznünk, a játékosaim is meg akarták mutatni, hogy nem volt véletlen, az akkor elért eredmény.

A mezőnyjátékban nem volt nagy probléma. A védőmunkát nagyon jól megoldották, ezt mutatja, hogy nem kaptunk gólt a 6 mérkőzés alatt. A védekezéssel kapcsolatos technikai dolgokkal, mint területszűkítés, egymás biztosítása, labdás játékos támadása, lassítása, nagyon elégedett voltam. Az ellenfeleink szinte csak a mi eladott labdáinkból tudtak helyzetet kialakítani.

A labdakihozatalokat is nagyon jól megoldották. A középpályás áttöréseket is nagy százalékban jól végrehajtottuk. Ami a nagy problémát okozta, az a támadózónában elkövetett sok rossz döntés volt.

Rengeteg rossz ziccerpasszunk volt, és hát a befejezésekkel is eléggé hadilábon álltunk.

Sok helyzetet alakítottunk ki a tornán, de képtelenek voltunk szinte még az üres kapuba is betalálni.

Több meccsen is legalább 3-4 góllal kellett volna nyernünk, ha csak a nagy helyzeteket számoljuk, de ma be voltunk oltva gólszerzés ellen.

Az utolsó meccsen aztán olyan játékot sikerült produkálni az Ajka ellen, akikkel mindig nagy ki-ki meccseket szoktunk játszani, amilyet még nagyon kevésszer láttam a gyerekektől. Nagyon kombinatívan és nagy tempóban játszottunk, és ez végre gólokkal is párosult. Az 5 gól mellett, még legalább ennyi helyzetet ki is hagytunk.

Alapjában véve elégedett voltam a gyerekek teljesítményével, főleg mivel előtte nap a keret nagy része teremtornán vett részt.

A torna után átbeszéltük, hogy miket kellene kijavítani a következő tornára. Kiemeltem nekik, hogy a kapu előtt sokkal nagyobb koncentrációra és higgadtságra van szükség, hogy eredményesebbek legyünk.

#fcnagykanizsa#utánpótlás#hajrákanizsaifoci#