Délben győzelem, este tánc

2024-02-03 Off By Németh Ferenc

Negyedik felkészülési meccsét játszotta ma délben csapatunk.

A kezdő a következő volt:

Kálovits H. – Szabó P., Zsemlye B., Szanyi K., Kovalovszki M. – Pintér D., Szilágyi A., Szökrönyös D. – Lőrinc B., Kondor K., János N.

Cseresor: Haála K., Bence Sz., Godzsajev T., Major E., Sági M., Horváth K.

Varga Doma a ZTE ellen kapott rúgást, míg Winkler András óvatosságból hagyta ki a mai találkozót. Rögtön a mérkőzés elején sikerült magunkhoz ragadni az irányítást, főleg Szilágyi Adrián mozgott veszélyesen, és több ellentmondást nem tűrő szereléssel is jelezte, bár kicsi a bors, de erős. A 20. percben végül sikerült feltörnünk a csornai védelmet, Pintér remek mélységi passza megtalálta Lőrinczet, aki kihasználta a ziccert. A gól után is támadásban maradt csapatunk. Öt perccel később csapatkapitányunk, Kovalovszki Máté bátor labdaszerzése után jól játszott össze Lőrinczel, majd az ötösre visszatett labdát, a ma kezdőként szereplő Kondor Kristóf pofozta be. Az első 30 percben jó iramot diktáltunk, a félidő hátralévő részében azonban érezhető volt az egész heti extra terhelés, így némileg visszaesett a tempó. Ezt tetézte a 40. percben Márton Adrián gyönyörű szabadrúgásgólja. A vendégek a semmiből szépítettek, ami érezhetően megfogta a mieinket, így a Csorna előtt adódott a szünet előtt egy esély az egyenlítésre is, az azonban kimaradt.

A szünet után az irányítást csapatunk visszavette, ám a 70. perc tájékáig nem forogtak veszélyben a kapuk. Akkor Lőrincz harcolt ki büntetőt, amit a sértett értékesített. Az utolsó percekben Major előtt adódott két lehetőség is, ám ezekből nem született újabb találat, így maradt a 3-1.

Mint azt Gombos Zsolt leszögezte, miután 72 órán belül két meccset játszott a csapat, így a mai találkozón a legfontosabb a győzelem volt és az, hogy senki ne sérüljön meg, s mind a kettőt sikerült teljesíteni. Az első 30-35 perccel a tréner elégedett volt, azt követően azonban a csapat védekezésébe sok hiba csúszott. A második félidő sem hozott markáns változást, az utolsó 15 perc volt valamelyest pozitív. Ugyanakkor a mai teljesítményt a vezetőedző szerint azzal együtt kell értékelni, hogy a felkészülés legkeményebb hetén vannak túl a játékosok.

A kemény hetet pedig némi szórakozással vezethetik le a srácok, hiszen a klub ma tartja alapítványi bálját az Arénában, amire minden jegy elkelt, így a jó hangulat garantált.